NIŠTA OD SMENE SAVETA MINISTARA : Prva sednica Parlamenta BiH u Novoj godini u znaku pokušaja promene vlasti

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 01. 2021. u 07:52

POSLANICI opozicije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podneli su zahtev za glasanja o rekonstrukciji Saveta ministara BiH i to je prva tačka dnevnog reda sednice Predstavničkog doma PSBiH koja počinje danas.

НИШТА ОД СМЕНЕ  САВЕТА МИНИСТАРА : Прва седница Парламента БиХ у Новој години у знаку покушаја промене власти

Foto SNSD

Iako u Predstavničkom domu PBiH opozicija ima dovoljan broj ljudi da izglasa nepoverenje Savetu ministara BiH, ta odluka sigurno pada u Domu naroda Parlamenta BiH, gde je ubedljiva većina na strani SNSD i tu se završava priča o smeni Saveta minstara, kažu sagovornici "Novosti".

Dušanka Majkić, delegat SNSD U Domu naroda PBiH, kaže da je inicijativa o smeni Saveta ministara BiH "krčma bez krčmara".

- Takva inicijativa je politički populizam koji ima za cilj da SDS i PDP dođu u centar pažnje javnosti. To što jedan Dom PBiH donese neku odluku bez potvrde drugog nema nikakvog uticaja. Inicijatorima ove ideje je jedini interes da se ide bošnjačkim strankama na ruku i da se menja izborna volja građana - kaže Majkićka.

 Savet ministara BiH, Foto Savet ministara BiH

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da je pokušaj promene Saveta ministara BiH ulazak u novu fazu krize i nemira na političkoj sceni BiH.

- To znači da opozicija iz Srpske, SDS i PDP, ne poštuju izbornu volju građana i da njih ne zanima što su im građani na prošlim izborima poručili da ih ne žele videti ni blizu vlasti. Građani su na izborima poručili da žele u vlasti, i na nivou RS i BiH, SNSD sa svojim koalicionim partnerima - ističe Kovačević.

AKO SMENE RADMANOVIĆA, LETI I BAKIR!

DUŠANKA Majkić kaže da ukoliko se u Predstavničkom domu PBiH izglasa smena predsedavajućeg Nebojše Radmanovića, sledeći dan će Dom naroda smeniti Bakira Izetbegovića sa mesta predsedavajućeg Doma naroda.

Prema njegovim rečima, oni koji žele da idu u takve avanture i pokušaje političkih vratolomija kroz Parlament BiH ne rade protiv SNSD, već isključivo rade direktno protiv direktno građana RS i volje koju su iskazali na izborima 2018. godine.

- Ukoliko se započne proces promena kroz Parlament BiH mimo većine koja je formirala Savet ministara, ulazimo u žestoku krizu u BiH koja bi mogla da bude jedna od najvećih političkih kriza od Dejtona do danas - poručio je Kovačević.

Poslanici opozicije u PBiH su u obrazloženju inicijative o izglasavanju nepoverenja Savetu ministara navode da taj saziv ima najlošiju ocenu u regionu.

Branislav Borenović, predsednik PDP i poslanik u PBiH izjavio je da je trenutni saziv Saveta ministara po svim kriterijumima, najlošiji u istoriji BiH.

- Ne predlažu zakone, nemaju inicijativa, ni na jednom polju se nismo pomerili napred, samim tim nema nikakvog pozitivnog efekta već godinu dana. Na postojanje Saveta ministara i predsedavajućeg Zorana Tegeltije podseti nas on, s vremena na vreme, i to kada izađe sa nekom paušalnom izjavom - ocenio je Borenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati