DA RADIMO U INTERESU GRAĐANA: Novi gradonačelnik Bijeljine uputio poziv novoizabranim odbornicima

V. MITRIĆ

05. 01. 2021. u 18:55

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović je uputio poziv na razgovor svim novoizabranim odbornicima u Skupštini grada Bijeljina, kao i rukovodiocima gradskih odbora svih stranaka koje imaju predstavnike u lokalnom parlamentu.

ДА РАДИМО У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА: Нови градоначелник Бијељине упутио позив новоизабраним одборницима

Foto: V. Mitrić

 

Cilj razgovora je usaglašavanje principa za održavanje konstitutivne sednice, kao i normalno funkcionisanje Skupštine grada Bijeljina, u skladu sa zakonskim propisima.

- Zakonska obaveza predsednika Skupštine grada Bijeljina je da sazove konstitutivnu sednicu do 15. januara, a krajnji rok za njeno održavanje je 15 dana od dana sazivanja. Obaveza svih nas je da ispoštujemo te rokove - dodao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović želi da razgovori proteknu u korektnoj atmosferi, kao i da njihovi rezultati budu u skladu sa interesima naroda i zakonskim normama. Ističe i da je njegova politika inkluzivna i moralna i da je otvoren za sve predloge i dogovore koji su u interesu građana Bijeljine, kao i da ne treba prejudicirati rezultate razgovora.

- Takođe, intenzivno radimo na kontroli raspolaganja resursima Gradske uprave i javnih ustanova, poput korišćenja službenih automobila i telefona, reprezentacije i ostalih troškova. Radimo na konačnom preseku zatečenog stanja i u narednih nekoliko dana ćemo obratiti posebnu pažnju na dosadašnju efikasnost i rezultate rada. Sankcionisaćemo svako neodgovorno, neracionalno i nesavesno korišćenje narodne imovine, a spremni smo i da nagradimo one koji su dobro i vredno radili - naglasio je Petrović.

Gradonačelnik Petrović je dodao i da će, u skladu sa tradicijom, na Badnji dan, 6. januara 2 biti organizovano nalaganje badnjaka ispred glavne zgrade Gradske uprave, uz prisustvo i sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći