DEČAKU PETARDA POTPUNO RAZNELA ŠAKU: Amputirana mu tri prsta, ruka izdeformisana od detonacije

Novosti online

04. 01. 2021. u 11:08

MALOLETNIK iz Bijeljine koji je povređen prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava operisan je i hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz UKC.

ДЕЧАКУ ПЕТАРДА ПОТПУНО РАЗНЕЛА ШАКУ: Ампутирана му три прста, рука издеформисана од детонације

Foto: N.Živanović

Načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKC Nikola Baroš rekao je da je pacijentu izvršena amputacija palca, kažiprsta i trećeg prsta desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke.

– Nakon operativnog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju UKC Republike Srpske – navode iz UKC.

Povređeni dečak je iz bijeljinskog naselja Pučile i ostaće u UKC na daljem praćenju i lečenju.

Iz UKC je potvrđeno da je dečak, 2009. godište, u subotu, 2. januara, u poslepodnevnim časovima sanitetskim vozilom Doma zdravlja Bijeljina dovezen u UKC.

Policija je izvršila uviđaj lica mesta na dečijem igralištu u bijeljinskom naselju Pučile i o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policijska uprava Bijeljina ponovila je apel roditeljima da decu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, ističući da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

Dežurni lekar Doma zdravlja prijavio je policiji 2. januara u 13.22 časova da je dovezen maloletnik, rođen 2009. godine, iz bijeljinskog naselja Pučile sa teškim povredama koje su nastale od petarde, odnosno rakete.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)