SDS OBEZBEDIO TESNU VEĆINU: U poslednjim otkucajima 2020. godine na Sokocu

R. MILOVIĆ

02. 01. 2021. u 20:17

POSLE okončanih lokalnih izbora na Sokocu, do poslednjeg dana 2020.godine (zbog dvoumljenja jednog od tri odbornika DNS) na „vagi“ je bila Skupštinska većina, između dva bloka-SDS i SNSD.

СДС ОБЕЗБЕДИО ТЕСНУ ВЕЋИНУ: У последњим откуцајима 2020. године на Сокоцу

Foto: R. Milović

 

Sad više nema dileme o Skupštinskoj većini, koja će lagodniji rad omogućiti Milovanu-Cicku Bjelici(SDS) koji je osvojio treći mandat za načelnika.

- Uz pet osvojenih mandata kandidata SDS, pristupio nam je i Miladin Zekić sa liste nacionalnih manjina, a potpisali smo Sporazum sa PDP(2) i DNS (3) i sa 11 odbornika imamo prostu većinu. Vrata za sklapanje koalicije nismo zaključali... Svega ovoga ne bi bilo da nismo dobro radili za opšte dobro Sokoca, uvek uvažavajući i dobre inicijative i predloge od opozicije. Sokolac nam je u prioritetu, jer nas čeka nekoliko realizacija započetih i novih projekata - kaže za „Novosti“ Milovan Bjelica načelnik Sokoca.

Ovim je „utakmica“ u Sokocu završena, a igrači i treneri u svojim „svlačionica“će nastaviti da analiziraju rezultate i greške u očekivanju raspodele mandata za zamenika načelnika, načelnike odelenja za privredu, društvene delatnosti, finansije...

Tu će se u igri naći Nadzorni i Upravni odbori, direktorska mesta, nova zapošljavanja u 2021. godini. U Sokocu će i pred „Srpsku Novu godine“ biti i te kako mnogo posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)