MAJKA JE GORELA I MOLILA "UGASI ME" : Potresno svedočenje Slađane Marinković (19) na suđenju u Banjaluci

O. MATAVULj

30. 12. 2020. u 08:25

VIKNUO je: "Sad je dosta. Ti ćeš mene ostaviti?", a zatim izašao iz auta i majku polio benzinom iz plastične flaše i zapalio. Gorela je od pojasa nagore. Govorila je: "Ugasi me". Kad sam ugasila vatru, bila je mirna govoreći: "Samo da si ti dobro, pa nek ja umrem".

МАЈКА ЈЕ ГОРЕЛА И МОЛИЛА УГАСИ МЕ : Потресно сведочење Слађане Маринковић (19) на суђењу у Бањалуци

Mesto gde je napadnuta nesrećna žena / Foto D. Pozderović

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričala Slađana Marinković (19) na suđenju očuhu Branislavu Stanivukoviću (43), optuženom za teško ubistvo njene majke Milice Marinković (33) u Aleksandrovcu kod Laktaša.

U potresnom svedočenju, koje je rasplakalo i pojedine novinare, Slađana je ispričala da je optuženi odmah pobegao, dok je ona gledala majku kako gori.

- Gorela je od pojasa nagore, samo noge nisu izgorele. Imala je dugu kosu, koja je na potiljku potpuno izgorela, a na strani je visio deo kose i rep. Gasila sam je jaknom i pomogla mi je žena koja je naišla.

Ispričala je da je Branislav 11 godina maltretirao njenu majku, psihički i fizički je zlostavljao. Bio je ljubomoran, stalno su se svađali. S njima je živela samo tri godine, koje pamti samo po ružnome, a ostatak vremena je boravila kod staraoca. Prisetila se da je Milica oduvek želela da ostavi Branislava, što on nije dozvoljavao. Svojevremeno je pobegla u Austriju kod majke, ali se vratila.

- Rekla mi je da ju je Branislav zvao i pretio da će ubiti mene i zapaliti kuću. Zato mu se vratila, a on je kuću zapalio 2012. godine - rekla je Slađana.

Kritičnog dana, rano ujutro, majka joj je javila da se ponovo posvađala s Branislavom. Bežala je od njega i celu noć provela napolju. Svađali su se, on je pretio da će zapaliti kuću i majčine stvari. Slađana ga je pozvala i optuženi joj je rekao da "sve gori". U nameri da smiri situaciju, rekla mu je da odmah dođe po nju na posao, što je on i učinio. Došli su pred kuću u Mrčevcima i ispred je videla policiju. Policajci su, kaže, razgovarali s Branislavom i rekli mu da ode. Međutim, čim je policija otišla, on se vratio. Njih dve su krenule putem prema majčinoj firmi, a Branislav je autom polako išao za njima.

- Mama je bila bosa, u radnim klompama i kecelji, a ispod je imala potkošulju, jer je celu noć provela napolju. Išao je polako za nama i govorio majci da je voli. Ona je odgovarala: "Šta hoćeš više od nas?" U jednom trenutku nas je prestigao. Izašao iz auta, noseći flašu. Majka je bežala, a on je išao za njom i polivao je benzinom. Trčala sam za njima i videla sam kad je pružio ruku i zapalio je - rekla je Slađana.

Zločin se dogodio 20. jula, a Milica je podlegla opekotinama 3. avgusta ove godine.

REKAO ŠTA JE URADIO I NARUČIO PIVO

SNjEŽANA Brkić, vlasnica roštiljnice u Kukuljama kod Srpca, ispričala je da je optuženi kritičnog dana došao kod nje i naručio pivo.

- Govorio je da je zapalio ženu i da će po njega doći policija. Nisam mu verovala. On je to ponavljao i ubrzo je došla policija. Nisam mogla da verujem da je tako nešto mogao učiniti - rekla je Brkićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)