ZLOSTAVLJAO 10 GODINA, PA JE POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Počelo suđenje Branislavu Stanivukoviću za ubistvo vanbračne supruge

O. MATAVULj

07. 12. 2020. u 17:56

ČITANjEM optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Branislavu Stanivukoviću (43) iz Kukulja kod Srpca.

ЗЛОСТАВЉАО 10 ГОДИНА, ПА ЈЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО: Почело суђење Браниславу Станивуковићу за убиство ванбрачне супруге

Foto D. Pozderović

On je optužen za svirepo ubistvo nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula u Aleksandrovcu kod Laktaša. Stanivukoviću se na teret stavlja da je, na očigled žrtvine ćerke Slađane, Milicu polio benzinom i zapalio upaljačem. Zadobila je teške opekotine od kojih je podlegla.

U optužnici se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

- Kada je oštećena 2012. godine uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

Foto privatna arhiva

- Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo.

Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je podlegla 3. avgusta.

Tužilac Tatjana Ninković kaže da će optužnicu dokazivati saslušanjem deset svedoka, pet veštaka i materijalnim dokazima, kao što su flaša u kojoj je Stanivuković nosio benzin, te upaljač kojim je zapalio Milicu.

IŠČAŠENA PRAKSA

ADVOKAT Stojan Vukajlović požalio se da u decembru nema slobodnih termina za suđenje, pa su mu članovi sudskog veća odgovorili da nađe zamenu.

- Ne može se sud prilagođavati advokatima ili tužiocima, to je iščašeno! Vi se morate nama prilagođavati. Ovo je sud, a vi ste stranka u postupku - rekao je sudija Milan Blagojević.

- Među svedocima je dvoje očevidaca kritičnog događaja. Svedoci će ispričati i šta se događalo prethodne večeri, te šta im je Milica poveravala. Dokazaćemo da je optuženi bio uračunljiv. On jeste emocionalno nestabilan, što karakteriše često nasilničko ponašanje, ali nije duševno poremećen - istakla je Ninković.

Odbrana nije iznosila uvodnu reč i dokaze će naknadno predlagati. Stanivuković je želeo da "odgovori" na optužbe, što mu nije dozvoljeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!