MILENKO RISTIĆ NA ČELU SKUPŠTINE OPŠTINE: Na redovnom zasedanju lokalnog parlamenta usvojen nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu

V. Mitrić

25. 12. 2020. u 12:33

ODRŽANA skupština opštine Lopare, u novom sastavu, 23 odborika su primila sertifikate.

МИЛЕНКО РИСТИЋ НА ЧЕЛУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ: На редовном заседању локалног парламента усвојен нацрт ребаланса буџета за ову годину

Foto. V. Mitrić

Za predsednika Skupštine ošštine izabran je Milenko Ristić kao i  v.d. sekretar Skupštine Davor Vićić i v.d. načelnici odeljenja opštinske uprave.

Ubrzo posle konstitutivne sednice održano je drugo, redovno zasedanje lokalnog parlamenta na kom su odbornici usvojili nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu. U iznosu od 6.433.000 KM, što je povećanje u odnosu na okvir budžeta za ovu godinu od 4 odsto.

 

Foto. V. Mitrić

 

Odbornici su usvojili i nacrt budžeta za iduću godinu u iznosu od 7.160.000 KM  koji je veći u odnosu na plan budžeta za ovu godinu za 16 odsto.

Načelnik opštine Lopare dr Rado Savić, koji je sa lakoćom osvojio još jedan mandat, kaže da lokalni parlament ima stabilnu skupštinsku većinu i da će nesmetano da funkcioniše.

-Usvojili smo nacrte ova dva važna dokumenata, a do kraja godine , za narednih sedam dana, usvojićemo i predlog budžeta za narednu godinu  tako će opština Lopare imati usvojen budžet i nesmetano funakcionisanje, što nam daje nadu, da ćemo uspešno realizovati zacrtane planove, kao i dovršiti projekte usporene zbog korona virusa - rekao je Savić .

Skupštinu opštine Lopare čini 23 odbornika od čega je jedanaest SDS, po tri mandata imaju PDP, SNSD i DNS, dva mandata ima DEMOS i jedan mandat Socijalistička partija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)