BAJDEN SPREMA UDAR NA SRBE! Novi predsednik SAD će se "pozabaviti" BiH, na meti je "destruktivna" Republika Srpska

Novosti online

19. 12. 2020. u 17:22

BIVŠI visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling smatra da je sa pobedom DŽozefom Bajdenom na izborima u SAD ponovo na svetsku scenu istupio političar koji bi stvari u Bosni i Hercegovini mogao "pokrenuti s mrtve tačke".

БАЈДЕН СПРЕМА УДАР НА СРБЕ! Нови председник САД ће се позабавити БиХ, на мети је деструктивна Република Српска

Foto: Depositphotos

– Novi američki predsednik će se potpuno sigurno ponovno pozabaviti Bosnom i Hercegovinom jer je on vrlo duboko u toj priči. Oni koji misle da je on zaboravio BiH se varaju – rekao je Švarc-Šiling.

On je rekao da “ostaje da se vidi” hoće li se Bajden pozvati na punomoći koje ima OHR, odnosno tzv. bonska ovlaštenja koje uključuju i mogućnost razrešenja dužnosti demokratski izabranih predstavnika) i tako uticati, kako navodi “na destruktivne sile pre svega u Republici Srpskoj”.

Švarc – Šiling je je zaključio kako narodi Bosne i Hercegovine i dalje trebaju pomoć izvana kako bi se stvorilo funkcionalno demokratsko društvo.

– Potpuno su pogrešni glasovi koji kažu: neka narodi u Bosni i Hercegovini to sami obave. Kako da jedna zemlja koja nema nikakvih iskustava s demokratijom sama izgradi jedan demokratski sistem. I Nemačkoj koja je imala iskustva Vajmarske republike to ne uspelo bez pomoći izvana – zaključio je Švarc – Šiling.

Ovo je samo još jedna u nizu izjava koje u poslednje vreme predstavljaju udar na Republiku Srpsku. Od poređenja Milorada Dodika sa Hitlerom, pa sve do diplomatskog skandala sa odbijanjem Željka Komšića i Šefika DŽaferovića da se sretnu sa Sergejem Lavrovim, zahuktava se igra stranih sila u BiH, sa ciljem revizije Dejtonskog sporazuma i oduzimanja ovlašćenja entitetima.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)