DUŽNIK BEŽAO U POLICIJU, ŽANDARMERIJA JURILA ZELENAŠA: Kako je uhapšen uterivač dugova u Derventi (FOTO)

N. ĐURIĆ

16. 12. 2020. u 21:38

DERVENTSKA policija pretresla je stan i automobile koje koristi Boban M. (26) iz tog grada, pod sumnjom da je počinio krivična dela-zelenaštva, protivpravno lišavanje slobode i telesne povrede.

ДУЖНИК БЕЖАО У ПОЛИЦИЈУ, ЖАНДАРМЕРИЈА ЈУРИЛА ЗЕЛЕНАША: Како је ухапшен утеривач дугова у Дервенти (ФОТО)

Foto: N. Đurić

U njegovom hapšenju učestvovala je i žadarmerija, a kako „Novosti“ nezvanično saznaju, jedan od prestrašenih dužnika spas je našao begom u Policijsku stanicu!

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Derventi, i tom prilikom su oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz policije su saopštili da za „B.M. postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od 2018. godine do danas, prilikom davanja novca na zajam, iskoristio teško imovinsko stanje oštećenih lica te za sebe ugovorio i pribavio protivpravnu imovinsku korist“.

- Takođe, za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata uputilo pretnje oštećenima zbog vraćanja preostalog duga te da je jedno oštećeno lice ugurao u svoj automobil, odvezao na određenu lokakciju nakon čega je istom naneo telesne povrede -saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, za protekle dve godine u velikoj seriji zelenašenja, Boban M. se tereti za pet prijavljenih slučajeva, iz pretnje, zastrašivanje i nanošenje telesnih povreda.

- Osumnjičeni je poznat i kao akter borilačkih veština, i da je mnogima pozajmnjivao novac uz visoke kamate. Reč je osobama kojima je očito novac bio preko potreban i ne sluteći da će se uz pretnje i zastrašivanje ubrzo naći u još većoj neprilici. Pozajmljivali su mahom od 500 do 2.000 maraka, ali dug bi se upravo zbog nepovoljnih kamata i rokova otplate vrlo brzo višestruko uvećavao. Zasad je policiji prijavljeno pet slučajeva, ali se veruje da to nije konačan broj. Jedan od dužnika se požalio da ga je Boban M. strpao u svoj automobil i izvan grada, na jednoj prikrivenoj lokaciji, matletira i tukao. Klupko je počelo da se odmotava kada je jedan od prestrašenih dužnika ispred automobila obesnog potražioca bukvalno spas našao utrčavanjem u Policijsku stanicu - kazuje izvor „Novosti“.

APEL ZA PRIJAVU „ZELENAŠA“ I UTERIVAČA DUGOVA

POLICIJA poziva oštećene građane, ne samo u ovom derventskom slučaju, da prijave „zelenaše“ i takozvane uterivače dugova.

-S obzirom da je krivično delo „Zelenaštvo“ specifično krivično delo koje građani retko ili nikako ne prijavljuju, te u slučaju da postoje građani koji su oštećeni ovom vrstom krivičnog dela, ovim putem ih pozivamo da slučaj prijave policiji - apeluje, za „Novosti“, Dragana Kerkez, portparolka Policijske uprave Doboj.

U pretresima i hapšenju, odnosno privođenju Bobana M. učestvovala je i žandarmerija. Nakon saslušanja on je pušten da se brani sa slobode za navedena tri krivična dela.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)