AKCIJA "DIABLO": Na Graničnom prelazu Gradiška zaplenjeno 110 kilograma droge

S.M.

13. 12. 2020. u 10:54

GRANIČNA policija BiH uspešno je provela operativnu akciju kodnog naziva "Diablo" te je tom prilikom uhapsila jednu osobu zbog krijumčarenja droge čija se vrednost procenjuje na 250.000 evra.

АКЦИЈА ДИАБЛО:  На Граничном прелазу Градишка заплењено 110 килограма дроге

Foto: Granična policija BiH

Tom prilikom otkriveno je 110 kilograma opojne droge skanka, namijenjene za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procenjuje na 250.000 evra, potvrđeno je za Novosti.

Droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu holandskih registarskih oznaka.

Kako su naveli iz Granične policije Bosne i Hercegovine, državljanin Hrvatske priveden je u službene prostorije Policije nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Takođe, iz Granične policije BiH istakli su da je u ovom predmetu ostvarena i značajna saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

– Ovo je jedna u nizu uspešnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i SIPA-i na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem delovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, ođel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu, rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju