KARADŽIĆEVA ĆERKA SE OGLASILA: Evo šta treba uraditi sa spornom tablom

Novosti online

10. 12. 2020. u 16:45

SONjA Karadžić - Jovičević, kćerka bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je da tabla sa imenom njenog oca na ulazu u Studentski dom u Palama treba da bude uklonjena.

КАРАЏИЋЕВА ЋЕРКА СЕ ОГЛАСИЛА: Ево шта треба урадити са спорном таблом

Foto RTRS

Nada se da će nakon toga prestati previranja i podele u Srpskoj.

- Isključivo se obraćam kao član moje porodice. Primarno razlog su brojni pozivi pojedinaca i udruženja koji traže moj stav i stav Radovana o zloupotrebi njegovog imena. Moj otac i porodica smo i dalje pod sankcijama, kao i SDS, bez obzira na presudu i bez obzira što je SDS davno isljučila Radovana iz članstva. Danas smo u sličnoj situaciji. Krajnje je vreme da se prestane sa zloupotrebom imena. Neverovatno je da nakon pet godina ta tabla dobija takav publicitet - rekla je ona.

Poručila je da su najglasniji dušebrižnici u lažnoj brizi o Karadžiću.

– Nikome časnom ne bi trebao biti cilj da od nekog predmeta pravi razlog za likovanje. Politički naivno je verovanje je da je ta tabla razlog - kaže ona.

Karadžić-Jovičević smatra da njen potez nije spasavanje Milorada Dodika od pritisaka međunarodne zajednice.

– Da se tako bilo ko može spasiti, ja bih tako spasila pre 25 godina svog oca i porodicu. On se tada povukao, pa nije bio pošteđen. Ovo se može posmatrati i kao spasavanje OHR. Kao član porodice molim sve da nas ostave na miru, da prestanu zloupotrebe lika i dela Radovana Karadžića – rekla je ona.

Ona kaže da pritisci koje trpi porodica prevazilaze svaku meru samo zato što neko posmatra Radovana kroz jednu tablu.

- Ostavite nas više na miru! Čovek je osuđen na doživotnu robiju - rekla je Karadžić-Jovičević.

Tabla sa imenom Radovana Karadžića postavljena je u martu 2016. godine na ulaz u Studentski dom na Palama koji je poneo i njegovo ime. Tablu su tada otkrili Milorad Dodik predsednik RS i članovi porodice Karadžić. Valentin Incko,visoki predstavnik u BiH, zapretio je Dodiku početkom novembra u izveštaju Savetu bezbednosti UN da se tabla treba skinuti do maja naredne godine ili će zatražiti sankcije EU za Dodika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati