BOSANSKI SRBI NE POSTOJE, JA SAM SRBIN: Dodik oštro poručio - dok je tako oni će biti muslimani, a ne Bošnjaci

S. M.

08. 12. 2020. u 14:25

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da ne postoje bosanski Srbi i da će, dok god tako oslovljavaju Srbe, za njega Bošnjaci biti muslimani.

БОСАНСКИ СРБИ НЕ ПОСТОЈЕ, ЈА САМ СРБИН: Додик оштро поручио - док је тако они ће бити муслимани, а не Бошњаци

Foto: D. Pozderović

- Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom i onda sam spreman da kažem Bošnjaci. Ako za njih važi da imaju pravo da odaberu naziv naroda koji treba poštovati, onda moraju biti poštovani Srbi. Nisam i nikada neću biti bosanski Srbin i vređa me kada ovako kažu - rekao je novinarima Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska nema plan sa separatizam, ali ima želju da se brani od nastraja da nestane, dok BiH neće dobro završiti putem koji je krenula.

Dodik je ponovio da se oseća neugodno i nesigurno u Sarajevu.

- Gde god se pojavi bilo koji Srbin u Sarajevu mediji ga satanizuju. Koncept koji zagovaraju u BiH neće proći i nije prošao. Mediji se nisu pozabavili pitanjem kako je Srbima koji odlaze da rade u Ulicu zelenih beretki ili Alije Izebtegovića. Da li je ovo fer i ponuda da se radi u normalnim okolnostima - pita Dodik i ponavlja da Srbi nisu agresori u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)