ZBOG MEĐUNARODNE PROSTITUCIJE: Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon

R.S.

26. 11. 2020. u 12:25

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Tijane Maksimović (28) iz Beograda, poznate kao Tijana Ajfon, koja se tereti za krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju.

ЗБОГ МЕЂУНАРОДНЕ ПРОСТИТУЦИЈЕ: Подигнута оптужница против Тијане Ајфон

Foto: Printskrin

Optužena Maksimović tereti se da je krajem maja 2020. godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.


Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vrijeme trajanja pandemije kovid-19, ilegalno ušla u BiH, preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedeno mesto, prekinuli su održavanje zabave, te uhapsili prisutne.

- Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stav 1. Krivičnog zakona BiH - navode iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)