SELAK HOĆE SASTANAK SA SNSD: Tvrdi da ne pregovara sa opozicijom

S.M.

17. 11. 2020. u 18:16

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izrazio je spremnost da se nastave razgovori sa SNSD o formiranju vlasti, te odbacio, kako je rekao, neistine o formiranju saveza sa političkim stranka koje čine opoziciju na republičkom i gradskom nivou u Banjaluci.

СЕЛАК ХОЋЕ САСТАНАК СА СНСД: Тврди да не преговара са опозицијом

Foto: Srna

On je najavio da će SPS uputiti pismo SNSD radi održavanja zajedničkog sastanka.

- Ne vidimo problem u koaliciji dok ona radi u interesu Srpske, rekao je Selak novinarima u Banjaluci nakon sednice Predsedništva SPS i istakao da "u opoziciji ne vide rešenje jer nisu ponudili ništa, osim prazne priče".

On kaže da će SPS nastaviti da sprovodi politike koje su interesu Republike Srpske i njenih građana.

Komentarišući odluku Vlade o njegovoj smeni sa funkcije direktora Kazneno-popravnog zavoda "Tunjice", Selak je rekao da o tome još nije upoznat.

Govoreći o odlukama Ujedinjene Srpske i SP, Selak ističe da "može da razume njihov strah od rasta SPS i rezultata ove stranke na izborima".

Oni moraju da sakriju svoj nerad i svoja prava lica, ali će te maske vreme skinuti i to veoma brzo, kaže Selak.

On navodi da SPS nije potpisao nikakav koalicioni sporazum sa Ujedinjenom Srpskom ili SP, nego sa SNSD.

- Smatramo da su odluke pojedinaca iz koalicionih stranaka bile lažno predstavljene prema našim partnerima u SNSD - rekao je Selak.

On je naveo da je razlog zašto SPS nije potpisao sporazum o zajedničkom delovanju u banjalučkoj gradskoj upravi sa SNSD i drugim koalicionim partnerima to što je dokument dobio kasno i nije bio u mogućnosti da ga potpiše jer nije bio u Banjaluci.

Radovan Kovačević je rekao da je SNSD kada je u pitanju SPS donio odluku juče na sednici Izvršnog komiteta.

Podsećanja radi Izvršni komitet SNSD je donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa SPS. Odluka je donesena nakon što SPS nije potpisao koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!