OLAKŠANJE ZA 50 PORODICA: Počeo sa radom Dnevni Centar za decu u Bijeljini

V.Mitrić

10. 11. 2020. u 14:12

U BIJELjINI je počeo da radi Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju, čime je Centar za socijalni rad profunkcionisao u punom kapacitetu.

ОЛАКШАЊЕ ЗА 50 ПОРОДИЦА: Почео са радом Дневни Центар за децу у Бијељини

Foto V. M.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, naglasio je prilikom otvaranja centra, da će od sada osobe u stanju socijalne potrebe i deca sa poteškoćama u razvoju imati najsavremenije uslove za brigu i zdravstvenu njegu.

Izgradnja Centra za socijalni rad koštala 3,1 miliona maraka, od čega je Vlada Japana za Dnevni centar dala 360.000 KM.

Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić kaže da Dnevni centar  ima prostorije opremljenim najsavremenijim didaktičkim sredstvima, kao i dovoljnim brojem stručnog kadra za početak rada.

Foto V. M.

-U narednih 20- dana odredićemo koja deca će koristiti Dnevni centar, u skladu sa vrstom obolenja, statusom roditelja i kapacitetom Centra, ali sve to radićemo sa predostrožnošću, zbog epidimije korona virusa. Očekujem da u toku decembra korisnici počnu ovde da dolaze. Predviđeno je da  borave u različito vreme u toku dana, u zavisnosti od njihovih potreba i stručne procene.

Sve to olakšaće svakodnevni život deci i njihovim roditeljima, a ono što je najvažnije jeste naš cilj da im se poboljša zdravlje - rekao je Sofrenić, navodeći da u Centru dnevno može boraviti do 50 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri