POČELA IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE U PODNOŽJU MAJEVICE: Providna tečnost za 70 domaćinstava

V.Mitrić

24. 10. 2020. u 20:31

U BANjINI, selu u jugozapadnom delu Semberije, u podnožju Majevice, počela je izgradnja vodovodne mreže za oko 70 domaćinstava, a vrednost prve faze radova, koje će da finansira lokalna bijeljinska vlast, je 70.000 konvertibilnih maraka.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ПОДНОЖЈУ МАЈЕВИЦЕ: Провидна течност за 70 домаћинстава

Foto: V.Mitrić

Gradonačelnik Mićo Mićić pojasnio je da će dovođenje vode do korisnika u Banjici koštati 320.000 KM.

- Danas su počeli radovi na kaptaži izvora Studenac, a uslediće izgradnja rezervoara, potisnog cevovoda, pumpne stanice i transportnog cevovoda. Gradska uprava je obezbedila novac za prvu fazu, a kada dođe do širenja mreže prema domaćinstvima i tu ćemo učestvovati sa 80 odsto para. Banjicu smo posetili pre mesec dana kada su meštanima presušili bunari zbog nedostatka podzemnih voda i zato je ovaj projekat od izuzetne važnosti za njih – poručio je Mićić.

Tehnički direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Ivana Stanišić istakla je da je u prethodnom periodu urađeno mnogo kada je riječ o proširenju vodovodne mreže takozvanog Južnog prstena.

Foto: V.Mitrić

 

Mirko Petrović iz zaseoka Brđani kaže da je izgradnja vodovodne mreže u Banjici neophodna za meštane, jer nijedna kuća u selu nema valjanu vodu za piće.

- Do sada smo bili prinuđeni da je dovozimo cisternama, a problem je što je voda, osim za piće, potrebna i za stoku – dodao je Petrović.

Gradonačelnik Mićić, tokom boravka u Banjici, susreo se i sa igumanijom Martom, nastojateljicom Manastira Tavna, koja je njemu i Gradskoj upravi Bijeljine poželjela sreću i uspeh u daljem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)