"RAZVOJ NIKO NE ZAUSTAVI": Ugljevički budžet porastao za 10 miliona KM

V. Mitrić

24. 10. 2020. u 14:02

VASILIJE Perić, načelnik opštine Ugljevički kandidat za novi mantat na toj funkciji, uputio je pismo sugrađanima u kom ističe da je „u zavičaju rođen,stasao i odrastao,ostao mu veran i biće tako dok je živ, kao čovek koji drži do reči, obećanja, poštenja, poštovanja i uvažavanja svih ljudi“.

РАЗВОЈ НИКО НЕ ЗАУСТАВИ: Угљевички буџет порастао за 10 милиона КМ

Foto: V. Mitrić

- Jednostavno rečeno, svoji smo - kaže Perić.

- Dobro se znamo, nema potrebe da vam govorim o sebi i o vama, posebno, jer na sve gledam kao na nas, zajedno, saborno, složno, istrajno i posvećeno kako zaslužuje naš grad i kraj i svi koji žive u njemu, posebno mladi naraštaji, koji su bili, jesu i biće naša trajna, stalna i važna obaveza da im stvorimo najbolje moguće uslove od vrtića do osnovne i srednje škole, fakulteta i zaposlenja.

Najveće bogatstvo ovog kraja su, kako ističe, su ljudi.

- Naši preci su „digli“ i rudnik i razvili poljoprivredu i privredu, i gradili i izgrađivali ovaj grad i kraj koliko su mogli -napominje aktuelni čelnik Ugljevik.

- Mi smo ih, kao njihova čeda, beskrajno zahvalni.Ništa ne bi bilo ni od silnih količina rudnika, pogodnih polja, livada i njiva za poljoprivredu da sve to, kao dans privredu, nisu postala dela naših ljudi. Ljudi, svedoci ste progresa i razvoja našeg grada i kraja, u čenu smo zajedno učestvovali, zajedno se borili, često mučili, odricali. Kad pogledamo okolo, zaključak je jasan da smo imali zašto da se borimo.Ali, isto tako, svesni da se mora i dalje u razvoj, da ono što je dobro bude još bolje, a ono što nismo izgradili i uradili uradimo na najbolji mogući način, kako dolikuje životu u 21 veku našoj, sada, razvijenoj opštini, koja je izašla iz kruga nerazvijenih. Kada sam došao na čelo naše opštine budžet je bio manji od tri miliona konvertibilnih maraka, a sada je 13 miliona KM, ili više od 10 miliona KM više!

Foto: V. Mitrić

Nije to, kako ističe,  došlo samo po sebi, „već je  to naš zajednički uspeh, na čemu sam vam zahvalan i ponosan na sve vas, na našu istrajnu borbu za bolji Ugljevik i bolji čitav kraj“.

- Ima onih zluradih, koji uprkos činjenici da je kod nas najniža stopa nezaposlenih, kažu da je, tobože, „Ugljevik grad bez nade“.Zašto onda tamo gde oni mogu, gde mi nemamo uticija, primaju i zapošljavaju ljude i iz Zvornika, i iz Bijeljine, Lopara, Brčkog… Kako nema nade, kada to čine u opštini, gde je prosečna zarada 1200 konvertibnilnih maraka, gde smo, kao lokalna vlast, raznim subvencijama, podigli poljoprivredu i vodoprivredu na najviši mogući nivo. Iz lokalne kase, uprkos činjnici što nam za rentu duguju 1,5 miliona KM, samo u ovoj godini ćemo da izvodjimo 100. 000 KM za prvo zapošljavanje ljude, 2000 KM po radnom mestu. I sve druge naše mere, usmerene su ka bržem i boljem zapošljavanju.

Perić ocenjuje da   trebaju još četiri godine godine da  se završe započeti poslovi do kraj.

Posle toga, može da dođe na ove funkcije ko god hoće.Moći će da uživa u vlasti, što nas nikada nije interesovalo, jer da jeste, ne bismo uradili toliko u oblasti infrastrukture, obrazovanja, duhovnosti, pomoći porodicama u svakom pogledu, podsticajima u poljoprivredi i privredi, boračkim i porodicama ratnih vojnih invalida, penzionerima, studentima, đacima, talentovanim sportistima, darovitim umetnicima i onima koji žive najteže.

Kod mene uvek ljudi kucaju na otvorena vrata.Tako će biti i u narednom periodu.Ostao sam isti, u svakom mogućem smislu. Bio sam, pod raznim pritiscima, koji su kao neka vrsta epidemije zavladali ovim prostorima, kojima retko ko ostane imun. Ostao sam svoj i vaš, odan, iskren, otvoren, prisupačan i takav ću biti dokle god hodim ovim našim divnim krajem, divnih i časnih, vrednih i pametnih ljudi, koji gradeći bolj esutra za sebe učestvuju, saborno, u izgradnji čitavog kraja. To smo, zajedno, pokazali i dokazali.Tako će, sigaran sam, biti i dalje - zaključuje Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći