HIDROELEKTRANA PRAVI PUT U TREBINJU: Uloženo više od 500.000 km u novu deonicu

S. M.

23. 10. 2020. u 20:44

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić i direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" Gordan Mišeljić obišli su radove na putnoj deonici koja povezuje naselje Gornje Police, od takozvanog Željezničkog mosta, s objektom HET-a "Trebinje 2", koje u celosti finansira ovo hidroenergetsko preduzeće sa 510.000 maraka, bez PDV.

ХИДРОЕЛЕКТРАНА ПРАВИ ПУТ У ТРЕБИЊУ: Уложено више од 500.000 км у нову деоницу

Foto: Grad Trebinje

-Hidroelektrane su odlučile da iz vlastitih sredstava naprave ovaj put, čija će kolovozna traka biti širine pet metara, sa šetališnom trakom širine 1,6 metara, a duž puta će biti postavljena i LED rasvjeta i na taj način ćemo povezati ovaj naš objekat s gradom", objasnio je Mišeljić.

On je napomenuo da se sve radi u saradnji s gradom Trebinjem i da su radovi pri kraju.

Ćurić je kazao da je u pitanju nastavak ranije započetih poslova uređenja reke Trebišnjice i infrastrukture oko njenog korita, tako da je i ova putna deonica nastavak asfaltiranja kolovoznog dela, ali i uređenja pešačkih staza značajnih za kretanje automobila, a naročito za pešake.

-Stanovnici Trebinja, ali i turisti koji dolaze u naš grad ovom će putnom deonicom od Male brane do Željezničkog mosta dobiti jednu prelijepu stazu za šetnju uz rijeku, što će biti i te kako značajno, kazao je Ćurić.

On je objasnio da se u narednom periodu očekuje i nastavak radova na šetalištu i putu uz reku Trebišnjicu, prema manastiru Tvrdoš, a već u idućoj sedmici započinju i radovi na takozvanoj velikoj obilaznici.

I tu će, kako kaže, značajan investitor biti "Hidroelektrane na Trebišnjici", a grad Trebinje se obavezao da će izvršiti eksproprijaciju zemljišta, koja je u toku.

-Ovom će velikom obilaznicom biti spojen dio puta prema Bileći te dio puta prema Herceg Novom i Dubrovniku, a u sklopu ovih poslova upravo na ovom lokalitetu biće građen još jedan most, dodao je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024