OŠTETILI GRAĐANE ZA 300.000 KM: Dve akcije trebinjske Policijske uprave

D. C.

24. 10. 2020. u 09:05

PRIPADNICI Policijske uprava Trebinje otkrili su prevaru u Gacku, dok je u Bileći zaustavljen kamion sa oko 80 paketa cigareta bez akciznih markica.

ОШТЕТИЛИ ГРАЂАНЕ ЗА 300.000 КМ: Две акције требињске Полицијске управе

Foto privatna arhiva

Cigarete su nađene kod Karla M. iz Posušja, vrednost cigareta je oko 100.000 KM, a prevozio ih je u kamionu marke "mercedes", sakrivene ispod iscepanih drva.

Trebinjska policija osumnjičila je dva službenika jedne banke u Gacku za proneveru od preko 300.000 KM. Za J. K. i V. L., radnike gatačke ekspoziture jedne banke, utvrđeno je da su počinili više krivičnih dela - zloupotrebu službenog položaja, uništavanje ili falsifikovanje isprave i kršenje platnog prometa.

- Dva radnike banke u Gacku, šef ekspoziture i šalterski radnik, oštetili su više građana, tako što su sa njihovih računa bez ovlašćenja prebacivali novac na druge račune, falsifikujući potpise klijenata - istakao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

On je dodao da se i dalje utvrđuje broj oštećenih, ne želevši da otkrije o kojoj banci je reč, a kako nezvanično saznajemo za sada je otkriveno 12 oštećenih građana.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni su Jelena K. i Vladimir L., a Laketa je potvrdio da ovaj slučaj nema veze sa ranijim događanjima u gatačkoj Adiko banci, kada su klijenti oštećeni na sličan način za 200.000 maraka, i da je reč o potpuno dve različite ekspoziture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu