OŠTETILI GRAĐANE ZA 300.000 KM: Dve akcije trebinjske Policijske uprave

D. C.

24. 10. 2020. u 09:05

ОШТЕТИЛИ ГРАЂАНЕ ЗА 300.000 КМ: Две акције требињске Полицијске управе

Foto privatna arhiva

PRIPADNICI Policijske uprava Trebinje otkrili su prevaru u Gacku, dok je u Bileći zaustavljen kamion sa oko 80 paketa cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su nađene kod Karla M. iz Posušja, vrednost cigareta je oko 100.000 KM, a prevozio ih je u kamionu marke "mercedes", sakrivene ispod iscepanih drva.

Trebinjska policija osumnjičila je dva službenika jedne banke u Gacku za proneveru od preko 300.000 KM. Za J. K. i V. L., radnike gatačke ekspoziture jedne banke, utvrđeno je da su počinili više krivičnih dela - zloupotrebu službenog položaja, uništavanje ili falsifikovanje isprave i kršenje platnog prometa.

- Dva radnike banke u Gacku, šef ekspoziture i šalterski radnik, oštetili su više građana, tako što su sa njihovih računa bez ovlašćenja prebacivali novac na druge račune, falsifikujući potpise klijenata - istakao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

On je dodao da se i dalje utvrđuje broj oštećenih, ne želevši da otkrije o kojoj banci je reč, a kako nezvanično saznajemo za sada je otkriveno 12 oštećenih građana.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni su Jelena K. i Vladimir L., a Laketa je potvrdio da ovaj slučaj nema veze sa ranijim događanjima u gatačkoj Adiko banci, kada su klijenti oštećeni na sličan način za 200.000 maraka, i da je reč o potpuno dve različite ekspoziture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)