PROKOCKAO GAZDIN NOVAC: Vozač potrošio pare u kladionici, pa prijavio da je opljačkan

N. ĐURIĆ

21. 10. 2020. u 14:11

POLICIJSKI službenici u Brodu ekspresno su rasvetlili lažno prijavljivanje krivičnog dela od strane vozača Mirnesa H. (29), iz Žepča (FBiH), koji je policiji prijavio da je u RS opljačkan za 1.500 maraka, nakon što je sav taj novac proćerdao u jednoj dobojskoj kladionici.

ПРОКОЦКАО ГАЗДИН НОВАЦ: Возач потрошио паре у кладионици, па пријавио да је опљачкан

Foto: A.Stanković

Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da je M. H. U ponedeljak, 19. oktobra, Policijskoj stanici u Brodu prijavio da mu je prethodne noći iz teretnog vozila „Man“, koji je vozio, ukraden novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i drugim predmetima.

- Na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđeno je da je M. H. lažno prijavio krivično delo te da je navodno otuđeni novac proneverio u jednoj kockarnici u Doboju, a koji je prethodno zadužio kao depozit u privrednom društvu u kojem je zaposlen-naveli su iz dobojske Policijske uprave.

Kako saznaju „Novosti“, Mirnes je od svog gazde-poslodavca za put zadužio oko 1.500 maraka. Međutim, na putu u Republici Srpskoj do graničnog prelaza u Brodu on je svratio u jednu dobojsku kladionicu gde je sav novac izgubio. Izlaz je potražio u laži da mu je neko tokom noći na parkingu dok je, kako je rekao, bio u dubokom snu, neopaženo provalio u kamion i ukrao novčanik.

Pritisnut dokazima, Mirnes je ubrzo priznao svoju lažnu prijavu i objasnio kako je zaista izgubio novac. U rastinju uz put gde mu je bio parkiran kamion, pronađenu su novčanik i njegova lična dokumenta, koje je sam odbacio.

Protiv njega će, kao su najavili iz PU, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izveštaj o izvršenom krivičnom delu „pronevera“ i „lažno prijavljivanje krivičnog dela“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a