DVA HRVATA UHAPŠENA U BEOGRADU Evo kako su varali firme po Srbiji

J.D.Lj.

06. 10. 2020. u 15:16

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova hrvatskim dravljanima H.P. (33) i J.K. (29), zbog izvršenja krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu.

ДВА ХРВАТА УХАПШЕНА У БЕОГРАДУ Ево како су варали фирме по Србији

Foto Ilustracija

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom septembra meseca 2020. godine u Beogradu, na više različitih lokacija, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist doveli lažnim prikazivanjem činjenica drugoga u zabludu i time ga naveli da na štetu svoje imovine nešto učini. Tako su pribavili imovinsku korist koja prelazi milion i petsto hiljada dinara.


Osumnjičeni H.P  angažovao je privredno društvo da izradi 186.300 primeraka ponuda za upis u privredni registar koji je preko drugog privrednog društva vodio jedan od osumnjičenih u predmetu, pozivajući pismenim putem zainteresovane privredne subjekte da izvrše uplate iznosa od 4.500,00 dinara na račun tog privrednog društva, te je po osnovu odštampanih ponuda i dostavljenih uplatnica 1572 privredna subjekta izvršilo uplate traženog novca, iako nije oformljen registar u koji su upisani podaci tih privrednih subjekata, pa je pribavljena imovinska korist od oko 7.000.000,00 dinara. Uhapšeni su prevarili 1.500 preduzeća i firmi u Srbiji.

U istražnom postupku nakon saslušanja osumnjičenih, od strane tužilaštva predloženo je određivanje pritvora osumnjičenima u trajanju od 30 dana, što je rešenjem suda i određeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!