STEVANDIĆ: Žalbom oboriti naručenu odluku cik

S.M.

08. 10. 2020. u 15:46

PREDSEDNIK Ujedninjene Srpske Nenad Stevandić, najvaio žalbu jer kako kaže CIK BiH pokušava da bira odbornike i gradonačelnike na predstojećim izborima u BiH.

СТЕВАНДИЋ: Жалбом оборити наручену одлуку цик

Foto: Ujedinjena Srpska

Stevandić je ovo rekao povodom odluke CIK da im poništi učešće na lokalnim izborima u novembru zbog spota koji su emitovali.

-Ovo je čista krađa, prava izborna krađa. Ima ko će se time baviti. Osnovni motiv ovde su izbori u  Banjaluci. Izračunali su da se treba oboriti najjači koalicioni partner. CIK je koalicioni partner SDS, PDP, SDA i DF, rekao je Stevandić.

On kaže da ne vidi da postoji sud ili sudija koji će ovakve neutemeljene odluke prihvatiti. On je rekao da će pobediti na sudu, ali i na izborima.Obrazlažući sporni spot, Stevandić je naveo da ga tumače kao spot koji osuđuje one koji slave proterivanje ljudi.- To je umetnički spot, a o umetnosti se ne raspravlja u Izbornoj komisiji. Ja sam zaključio, da smo stavili spot sa balerinom ili drvosečom, isti alibi bi se koristio, rekao je Stevandić.

US  će se žaliti Apelacionom odeljenju Suda BiH, koji je nadležan da rešava po žalbama na odluke CIK.Žalba se podnosi preko CIK, a Apelacioni dužan je doneti odluku po žalbi u roku od tri dana od dana prijema žalbe. Dakle, celi proces može da traje najduže pet dana, od dana kada US bude dostavljena odluka CIK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri