PRIJEM U OPŠTINI: Svaki dan-dečji

V. M.

06. 10. 2020. u 12:15

ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ: Сваки дан-дечји

Foto: V. Mitrić

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je prijem za mališane Dečjeg vrtića „Duško Radović“ u okviru amnifestacije „Nedelja deteta“ koja protiče pod sloganom „Zdravo telo, vedar duh“.

Mališani su načelniku Periću poklonili voćku „Pomelo“ koja simbolizuje prosperitet i sreću.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer je ugostio najmađe sugrađane i podsetio da je „Nedelja deteta“ prilika da se ukaže na deča prava. Po njegovim rečima, „u ugljevičkom kraju nisu mališanima posvećene samo neke nedelje, već svaki dam sat i tren, jer je to obaveza prema mladim naraštajima“.

Lokalna uprava posebnu brigu vodi o deci koja pohađaju vrtić, a u protekloj godini smanjena je cena celodnevnog boravka i sada iznosi 95 KM a naša namera je da proširimo kapacitet vrtića - rekao je Perić. - Imamo i program za zdravo odrastanje dece. Finansiramo školu sporta, plivanja i drugih aktivnosti koje doprinose zdravom odrastanju dece.

Direktor vrtića Mladen Stevanović rekao je da se Nedelja deteta na ovim prostorima obelježava od 1989. godine i od tada menja, razvija i prilagođava programske ciljeve stvarnim potrebama i problemima dece.

-Cilj manifestacije je afirmisanje drugarstva, različitosti, negovanje dečijeg stvaralaštva, poštovanje prava deteta kroz zajedničke aktivnosti dece, vaspitača, porodice i društvene sredine –kaže Stevanović.

Nedelja deteta u Ugljeviku počela je posetom Crvenom krstu. Svako dete pripremilo je poklon nepoznatom drugu, bilo igračku, knjigu ili neki slatkiš. Nakon posete opštini Ugljevik mališani su prolaznicima delili poruku o dečjim pravima, bili su maskirani u zdravo voće i povrće.

Prijemu kod načelnika Perića prisustvovao je i predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i zamenik načelnika Cvjetana Dragonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)