REPUBLIKA SRPSKA SLAVI DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Centralni događaj svečana akdemija “Pohvala Srpskom narodu” u Banjaluci

S. M.

15. 09. 2020. u 17:52

ŠIROM Republike Srpske, danas se obeležava Dan srpskog jedinstva.ŠIROM Republike Srpske, danas se obeležava Dan srpskog jedinstva.

РЕПУБЛИКА СРПСКА СЛАВИ ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: Централни догађај свечана акдемија “Похвала Српском народу” у Бањалуци

Foto: Novosti

Svečano je bilo u Bijeljini, Trebinju, Sokolcu i mnogim drugim gradovima Srpske. Centeralno obeležavanje Dana srpskog jedinstva u Republici Srpskoj biće održano u Banjaluci na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gde će biti održana svečana akademija "Pohvala srpskom narodu".

Foto: Novosti

U programu će učestvovati glumci iz Banjaluke i Beograda koji će govoriti tekst iz drame "Solunci govore" nedavno preminulog novinara i publiciste Antonija Đurića, članovi orkestra Narodnog pozorišta iz Beograda, Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Na akademiji obratiće se srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i Željka Cvijanović Predsednica RS. Pored Dodika i Cvijanovićke n putem video linka obratiće se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U čast pomenutog praznika najveći grad Srpske je okićen zastavama Srbije i Republike Srpske, a ispred Palate Republiek poredane su zastave. Na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja su poslednje pripreme za svečanu akademiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna