MILORAD DODIK ODGOVORIO KOMŠIĆU: Ne postoji nacionalna odrednica Bosanci, pa tako ne postoji ni bosanski jezik

S.M.

14. 09. 2020. u 18:56

МИЛОРАД ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Не постоји национална одредница Босанци, па тако не постоји ни босански језик

Foto: Vid Blagojević

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da osim što ne razume šta jedan član Predsedništva BiH radi sa roditeljima školske dece u Zvorniku, nije mu jasno ni šta Željko Komšić pokušava da problematizuje.

Na pitanje da prokomentariše Komšićevu izjavu, nakon današnjeg sastanka sa roditeljima školske dece u Zvorniku, da će na sledećoj sednici Predsedništva razgovarati sa srpskim članom o, kako je naveo, rešavanju problema jezika u školama, te da se đacima u knjižice upisuje "bosanski jezik", Dodik je odgovorio da svaki jezik nosi ime po imenu naroda i da ne vidi zašto bi bošnjački jezik bio izuzetak.

- Nametanje naziva jezika 'bosanski' je nastavak politike asimilacije svih u BiH, na šta mi ne pristajemo. Onako kako ne postoji nacionalna odrednica Bosanci, tako ne postoji ni 'bosanski jezik' - istakao je Dodik za Srnu.

Dodik je naglasio da ako baš insistiraju da se taj jezik zove tako onda im mora objasniti da se "bosanski" na srpskom kaže bošnjački.

- I za kraj bih se našalio, član Predsedništva BiH nema mandat da se bavi ovim pitanjima, osim ako Komšić ne priznaje da je došao u prijateljsku posetu susednoj Republici Srpskoj - rekao je Dodik za Srnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

bager

14.09.2020. 19:11

To Komsicu zapjevaj onu poznatu,," Miii bosnciiiiiiiii ,,tupi glupi tupi glupi,,",,pa covjece postoji Brazil ali ne postoji brazilski jezik,Kanada nema kanadski jezik,argentina takodjer nema argentinski i tako dobar broj zemalja ,,,ali oni nemaju glupave politicare koji bi sve prekrojili i spojili nemoguce sa nepostojecim,,sad imas nos kao Pinokio i usi kao magarac,,izadji bolan iz politike nije ti tu mjesto

ban Kulin

15.09.2020. 00:01

Naravno da ne postoji ni bosanski jezik, ni bosanska nacija, a ne postoje ni bošnjački jezik, a ni bošnjačka nacija, to su sve poturice, Bošnjak je ustvari sinonim za muslimanske genocidaše koji su vekovima ubijali srpski narod kao najbrutalniji poturički zločinci, saradnici muslimansko-otomanskih okupatora iz Azije i lokalni kvislinzi.