HVALA KOMŠIĆU ZBOG KOSMETA: Dodik o potezu hrvatskog člana Predsedništva: Napokon će se razjasniti priznaje li BiH prištinske institucije

Novosti online

09. 09. 2020. u 15:18

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uradio dobru stvar, jer je predao zahtev za sednicu na kojoj bi se razmatralo priznanje samoproglašenog Kosova i dodao da bi to pitanje bilo konačno rešeno.

ХВАЛА КОМШИЋУ ЗБОГ КОСМЕТА: Додик о потезу хрватског члана Председништва: Напокон ће се разјаснити признаје ли БиХ приштинске институције

Foto: AP Photo/Darko Vojinović

Dodik je naglasio da će se napokon odlučiti da li BiH priznaje ili ne priznaje KiM i da će ukoliko bude preglasan zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Istakao je da će se onda o tome odlučivati u Parlamentu Srpske, prenosi RTRS.

- Ne vidim problem da na dnevnom redu bude odluka o priznanju Kosova. Glasaću protiv. Prvi put, drugi put ću zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i ta će odluka biti predata Parlamentu Srpske. To je dobro, da se donese odluka. BiH nema donesenu tu odluku, ni o priznanju ni o ne priznanju. Ovo je dobra prilika da se dođe do jedne odluke. Onda je obaveza svih iz BiH da kažu 'mi ne priznajemo takozvano Kosovo'. Mogu se zahvaliti Komšiću za tu inicijativu. Bilo bi neprimereno da ja tu inicijativu pokrećem, pa da glasam protiv - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je poručio da Komisija za integraciju sa NATO neće biti formirana.

Istakao je da posledice NATO bombardovanja ostaju.

- Bombardovanje osiromašenim uranijumom ostavlja trajne posledice na sve ljude u BiH. Činjenica je da to u FBiH slavodobitno obeležavaju, a za srpski narod je to dan tuge - rekao je Dodik.

On je dodao da jedna strana proslavlja, a druga obeležava stradanje.

- To je sudbina koju imamo ovde - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna