NEMA POTVRDE - NEMA ISPLATE! Studenti i đaci moraju da pošalju potvrde o redovnom školovanju

V.Mitrić

03. 09. 2020. u 00:12

IZ Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, čije je sedište u Bijeljini, saopštzeno je za „Novosti“ da su korisnici porodičnih penzija dužni da tokom ovog i narednog meseca pošaljeu potvrde o redovnom školovanju u novoj školskoj godini.

НЕМА ПОТВРДЕ - НЕМА ИСПЛАТЕ! Студенти и ђаци морају да пошаљу потврде о редовном школовању

Foto: V. Mitrić

Za decu korisnike porodične penzije, srednjoškolske uzraste, koji imaju od 15-19 godina (1.132  korisnika) potvrdu o redovnom školovanju potrebno je poslati do 23. septembra.

Za decu, korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.935 korisnika), potvrdu o redovnom školovanju treba poslati do 22. oktobra .  

- Fond PIO poziva korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školsku potvrdu u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti bez prekida i nesmetano - kaže dr Mladen Milić, direktor Fonda PIO RS.

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obaveštava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za avgust i septembar .

Onima koji ne dostave na vreme potvrdu, isplata će biti obustavljena. Fond PIO će, inače, da proveri potvrde kod škola i fakulteta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri