DODIK: DŽaferovićevi stavovi koje je izneo Đukanoviću nisu stavovi Predsedništva

S.M.

02. 09. 2020. u 18:12

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da stavove koje je Šefik DŽaferović izneo u razgovoru sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsedništva BiH, niti je DŽaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema saglasnost svih članova Predsjedništva.

ДОДИК: Џаферовићеви ставови које је изнео Ђукановићу нису ставови Председништва

Foto: N. Skenderija

Dodik je podsetio da je DŽaferović samo bošnjački član Predsedništva BiH.

- Svako dobronameran želi da se u Crnoj Gori, kao i u celom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko verske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju reč, jer svako ćutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere, istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše  DŽaferovićev stav da "trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vođstvom nema alternativu", Dodik je odgovorio da to nije stav Predsedništva i ako DŽaferović to zaista misli mogao je javno i reći ali kao funkcioner SDA.

-Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije par dana, pitanje je za njene građane, naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)