OVAKO NEŠTO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Prodaje polovne automobile na - parkingu

M. S.

27. 08. 2020. u 14:00

VIDIKOVAČKA pijaca godinama vuče svoje repove i izvan kapija.

ОВАКО НЕШТО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН: Продаје половне аутомобиле на - паркингу

Foto: V. N.

Osim mnogobrojnih uličnih prodavaca odeće, hrane i kućnih potrepština, ovde su se skućili i prodavci polovnih automobila. Budući da je parking prekoputa pijace prometan, vozači koji bi da se otarase svog četvorotočkaša, često parkiraju ovde i na staklo nalepe oglas sa cenom i uslovima prodaje.

Kako su nam ispričali sugrađani sa Vidikovca, ova praksa počela je spontano, kada su se neki vozači dosetili da ovde ostave automobil za prodaju. Onda su za njima i drugi krenuli da praktikuju besplatno oglašavanje.

- Ovo je godinama "nelegalna" parking pijaca - navodi Dragan Vasić sa Vidikovca. - Veliki broj Vidikovčana ili sugrađana iz obližnjih naselja, koji bi da prodaju automobil, umesto da plaćaju oglas, ovde se besplatno "oglase". Tako, ako se nekome svidi auto, odmah može i da ga vidi, a i da kontaktira sa vlasnikom.

Pošto se parking ne plaća, pa vlasnici nisu u obavezi da u nekom trenutku sklone vozilo i ustupe mesto drugom vozaču, desetak parking mesta zauzeto je 24 sata, sve do prodaje.

Foto: V.N.

- Sugrađani često gunđaju zbog ovog problema jer ne mogu da nađu parking mesto, ali niko ne može da reaguje jer svako ima pravo da se parkira, a da na svom automobilu oglasi prodaju. Tako da često ostanemo bez parking mesta - kaže naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)