APEL HUMANIM LJUDIMA: Ratnom vojnom invalidu VRS Vojanu Lučiću izgrađena soba, potrebna pomoć za ostatak kuće

Vid Blagojević

20. 08. 2020. u 14:18

VOJAN Lučić (49) izbeglica iz Žepča preko dve i po decenije živeo je u šupi bez ikakvih uslova za normalan život.

АПЕЛ ХУМАНИМ ЉУДИМА: Ратном војном инвалиду ВРС Војану Лучићу изграђена соба, потребна помоћ за остатак куће

Foto: Vid Blagojević

U šupi je imao stari krevet, nije imao kupatilo niti vodu a svaka kiša bi natopila svu njegovu imovinu koja se nalazila u nekih 6 kavadrata.

Foto: Vid Blagojević

Vojan Lučić je borac VRS prve kategorije i ratni vojni invalid pete kategorije. Zahvaljujući  humanim ljudima, u prvom redu meštanima modričke MZ „Modriča 5“. Vujan je dobio svoj novi dom. 

- Hvala mojim komšijama, hvala Tiboru iz mesne zajednice, hvala svešteniku Nedeljku, hvala svima koji su ovo radili da se i ja osećam čovekom. Možda ja ovo nisam ni zaslužio. Ratni vojni invalid sam, imam obolelu kičmu i ne mogu da radim teške poslove niti dugo da stojim na jednom mestu. Evo sada imam kao i svi ljudi krov nad glavom - kroz suze se zahvaljuje Vujan Lučić

Lučić je godinama živeo sam u šupi koja je raspadnuti kontajner u uslovima nedostojnim čoveka u 21 veku. Nije nigde zaposlen. Meštani i komšije  pokrenuli akcija da mu se izgrado manja kuće od čvrstog materijala. Akciju je podržala Mesna zajednica, opština Modriča, sveštenici SPC i jedna deo privrednika.

- Vojan mi je ispričao svoju tužnu priču u kakvim uslovima on živi. Zamolio me je za pomoć. Odmah sam otišao i video kako živi, gotovo sa pacovima. Obratio sam se opštini koja nam je dala građevinski materijal. Vojan sada ima struju i vodu u svojoj kući. Planiramo uraditi i kupatilo. Pre toga moramo obezbediti sredstva sa priključkom na kanalizaciju - kaže Tibor Jovičić predsednik MZ „Modriča 5“.

Foto: Vid Blagojević

U pomoć su odmah priskočile prve komšije kako bi se Lučiću izgradila kuća i obezbedili bolji uslovi za život. Sada su kako kažu presrećni kad vide osmeh na licu komšije Vojana 

- Ono je bio najveći greh gde je jedan čovek živeo. Vojan je bio tih, tako ga nismo ni primećivali u komšiluku. Kada je Tibor iz Mesne zajednice pokrenuo akciju odmah sam se priključila kao i ostale komšije. I ja sam presrećna što on sada može leći u svu i  toplo - priča komšinica Anka Šljivić 

Foto: Vid Blagojević

Radovi na izgradnji kuće podeljeni su u dve faze. Za sada je izgrađena jedna soba od 16 kvadrata u kojoj ima voda, struja i opremljena je za život. U MZ “Modriča 5“ planiraju da Vojanu sagrade kuću veličine 7 puta 6 metara, gde bi bilo kupatilo i još jedna soba. Do sada je sakupljeno i u izgradnju utrošeno oko 6 hiljada maraka. Iz MZ “Modriča 5“ apeluju na humane ljude da pomognu da se što pre završi i druga faza izgradnje kuće za Vujana Lučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024