DETALJI HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO: Otkrili ga tragovi sa mesta zločina

O. MATAVULj

29. 07. 2020. u 22:41

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Siniši Šakiću (35) zvanom Kinez zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Slaviše Ćuluma, koji je 15. maja izrešetan u Dragočaju kod Banjaluke.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА УБИСТВО: Открили га трагови са места злочина

Foto D. Pozderović

Kako saznaju "Novosti", Šakić se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva, o čemu su navodno prikupljeni brojni dokazi.

- Na mestu ubistva otkriveni su tragovi koji su bili ključni za Šakićevo hapšenje. Uspeli smo rekonstruisati njegovo kretanje pre i posle zločina, čime je razbijen lažni alibi o tome kako je boravio u Hrvatskoj - pojašnjava izvor iz istrage.
Iako motocikl i oružje koje je korišćeno u ubistvu nisu pronađeni, istražitelji su utvrdili da su ubice u Dragočaj stigle iz pravca Kozare, prema kojoj su pobegli nakon zločina. Određeno vreme su boravili u jednoj vikendici i Šakić je pomoću jataka čamcem, ilegalno prešao Savu. Potom je otišao u Sisak, gde je snimljen nadzornim kamerama.

BRANIO SE ĆUTANjEM

DRAGICA Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva RS, kaže da osumnjičeni Siniša Šakić tokom saslušanja nije iznosio svoju odbranu.

- On se branio ćutanjem, a o predlogu za pritvor odlučivaće Okružni sud u Banjaluci - rekla je Tojagićeva.

- Zločin je bio unapred pripremljen i isplaniran - pojašnjava izvor blizak istrazi.

On navodi da je motiv ubistva bio njihov dugogodišnji sukob, koji je za posledicu imao ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma aprila 2010. Ćulum to nije oprostio.
- I po izlasku iz zatvora nosio je crninu i govorio da će osvetiti brata. Priklonio se jednoj kriminalnoj grupi, uz čiju pomoć je nabavio oružje, vozilo i bio spreman na sve - kaže dobro upućeni izvor.
Pojašnjava da je i druga strana bila na oprezu. Šakić je porodicu sklonio na sigurno, van Banjaluke.

PRIVOĐENjE Siniša Šakić, Foto O. Matavulj

- Operativni podaci ukazuju da je bilo pitanje dana ko će povući prvi potez - tvrdi izvor iz istrage.

Šakić je uhapšen u utorak dok je sedeo u bašti kafe bara "Getsbi" u hotelu "Bosna". Nakon hapšenja izvršeni su pretresi njegove kuće, vozila i drugih prostorija koje je koristio.
- U pretresu je pronađena maskirna uniforma, kacige, pištolj, meci, mobilni telefoni, novac... - rekla je portparolka MUP RS Mirna Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina