UGLJEVIK „VAGA“ POMOĆ ZA PRIVREDNIKE: Ništa od lepih reči

V. Mitrić

16. 07. 2020. u 14:12

PREDUZEĆA, firme i radnje koje su, sve vreme, bez obzira na pandemiju korona virusa rade, ne otpuštaju radnike, bez obzira što ulaze „u minuse“ po više osnova, zaslužni su, ne samo najvišeg poštovanja, već i podrške, pomoći i podsticajaca i lokalne samouprave, ali id rugih nadležnih u RS i BiH, kaže za „Novosti“ Vasilije Perić, gradonačelnik Ugljevika.

УГЉЕВИК „ВАГА“ ПОМОЋ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ: Ништа од лепих речи

Foto: V. Mitrić

U Ugljeviku,  kako kaže naš sagovornik, „imaju sjajne primere onih koji se  odgovorno,  krajnje čovečno u teškim vremenima za svakog čoveka ponašaju“.

- O tim primerima, u više navrata, i javno sam govorio, zahvaljivao i ukazivao na njihove svetle primere – priča Perić.

-Ali, tim firmama, tim ljudima, treba pomoć i nje mora biti.Oni su to zaslužili i, kao lokalna samouprava, uveliko analiziramo na koje načine bismo mogli da im pomognemo, a time, praktično, i onima koji kod njih rade i koji nisu ostali bez posla.

Opština ima Pravilnih o podsticaju  za nova zapošljavanje i nova ulaganja, koja će doprineti većem zapošljavanju, gde dele i do 20.000 konvertibilnih maraka preduzetnicima.

Tu vidimo jednu od, eventualnih, mogućnosti, ali sve to tek treba da se ustanovi, precizira, ozvaniči – naglašava čelnik Ugljevika.

-Za nas bi bilo mnogo lakše da izađemo ovim ljudima u susret, ako bismo, konačno, od Rudnika i TE „Ugljevik“ dobili oko 1,5 miliona KM koliko nam odavno duguju.U tom slučaju bismo brže, jednostavnije i efikasnije pomogli ovim ljudima, firma i radnjama koje su, zaista, neki od div junaka ovog teškog vremena.Sa ovim zadatkom u glavi, verujte, ležem i ustajem.Ovo je naša važna obaveza, naša ljudska obaveza i obaveza kao ljudi ma odgovornim funkcijama u lokalnoj vlasti, koji dobro znaju ko je šta i kako najviše doprineo u ovom složenom vremenu.

Zbog toga,  zaključuje Perić, „ drugi faktori, van Ugljevika, treba da shvate neophodnost te podrške, podsticaja i pomoći, kako bi udruženim snagama, lakše i brže, izašli u susret ljudima na koje će, i ubuduće, kao i do sada, moći  da računaju kad je najteže“. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju