SNSD CILJA POBEDU U 50 OPŠTINA!

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 07. 2020. u 05:00 >> 01:01

Škrebić: Ako opštinski odbor SP RS u Tesliću odluči biću kandidat za načelnika

СНСД ЦИЉА ПОБЕДУ У 50 ОПШТИНА!

Foto D.Pozderović

U REPUBLICI Srpskoj partije vladajuće koalicije, koju pored SNSD čine i DNS i SP RS, započele su proces predstavljanja kandidata za načelnike i gradonačelnike. Dok je SNSD postavio za cilj da na predstojećim lokalnim izborima odnese pobedu u oko 80 odsto opština i gradova u RS, druga dva koaliciona partnera očekuju, pre svega, podršku SNSD za svoje kandidate u nekoliko opština kako bi se domogli načelničkih mesta.

Raniji dogovor na relaciji SNSD-DNS-SP je da opštinski i gradski odbori te trojke odluče čiji kandidat je najbolji za neku lokalnu zajednicu i da se isti podrži. Ukoliko nema dogovora, onda svako ide sa svojim kandidatom. To je već odlučeno za Prijedor, gde se SNSD i DNS nisu mogli dogovoriti. SP RS će, kako je poručio lider Petar Đokić, imati kandidate za oko 20 opština i gradova u RS i FBiH.

- SNSD očekuje ubedljivu pobedu na lokalnim izborima i najveći broj osvojenih odborničkih mesta - ističe Radovan Kovačević, portparol SNSD, i dodaje da će oni u pojedinim opštinama, ukoliko se dogovore OO podržati i kandidate drugih stranaka.

Kada se govori o DNS i SPRS, oni imaju svoje procene pred lokalne izbore, ali realnost je takva da im ostaje oko desetak opština u celoj RS gde mogu ponuditi kandidate, dok će ih SNSD imati u ostalih 50.

Darko Banjac, generalni sekretar DNS, kaže da će ukupan broj načelničkih kandidata DNS zavisiti i od razgovora unutar koalicije.

- Sve je na opštinskim i gradskim odborima stranaka iz koalicije. Tu je poznat i stav lidera SNSD da odbori odlučuju o kandidatima. To je stav i DNS - ističe Banjac.

On kaže da je DNS zasada na putu da ima načelničke kandidate u Loparama i Ugljeviku, dok se u Čelnicu počinju pregovore, kao i Oštroj Luci, Krupi na Uni i Ljubinju.

- Tamo gde se ne možemo dogovoriti sa koalicionim partnerima, idemo sa svojim kandidatom kao što će biti Prijedor - poručio je Banjac.

Kada se govori o SP RS, lider te stranke Petar Đokić najavio je da će imati oko 20 kandidata na lokalu u RS i FBiH. Opština gde bi SP RS mogao ozbiljno da računa na načelnički mandat je Teslić gde SP RS ima jaku bazu. Ako OO socijalista odluči pozitivno, kandidat načelnika ispred SP RS biće Dragutin Škrebić, aktuelni direktor Inspektorata RS.

Foto D.Pozderović

 

S druge strane, SNSD je već u Tesliću istakao kandidaturu Dragana Bogdanića. Poznato je da je Teslić godinama bastion SDS gde već u dva ciklusa za načelnika pobeđuje dr Milan Miličević, nakon što je SDS izgubio Doboj i Bijeljinu.

Dragutin Škrebić, član SP RS, kaže da će opštinski odbor stranke odlučiti o njegovoj kandidaturi.

Ukoliko dobijem podršku idem na izbore za načelnika, ali sve je na opštinskom odboru - ističe Škrebić.

NA IZBORE 136 STRANAKA

NA predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji su zakazani za 15. novembar, prema CIK BiH je dostavljeno ukupno 136 prijava političkih stranaka. Centralnoj izbornoj komisiji BiH podneto je ukupno 379 prijava nezavisnih kandidata za overu učešća na lokalnim izborima 2020. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)