HRVATSKA ODBIJA SARADNJU PO PITANJU TRGOVSKE GORE: Savet ministara BiH traži međunarodnu pravnu pomoć

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 06. 2024. u 06:15

SAVET ministara usvojio je izveštaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac, a ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je da je hrvatska strana potpuno odbila da sarađuje i da deli informacije.

ХРВАТСКА ОДБИЈА САРАДЊУ ПО ПИТАЊУ ТРГОВСКЕ ГОРЕ: Савет министара БиХ тражи међународну правну помоћ

Trgovska gora foto DPozderović

Košarac je naglasio da ponašanje Hrvatske dodatno problematizuje sve i da potvrđuje stav da Hrvatska ne odustaje, i poručio da ni BiH neće odustati i najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za javni poziv za međunarodnu pravnu kancelariju.

- Izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da do 2028. godine neće ništa raditi nije tačna - rekao je Košarac nakon sednice Saveta ministara.

On je naglasio da je cilj onemogućiti Hrvatsku na tom planu i naveo da su danas podržani napori Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u koordinaciji sa entitetskim ministarstvima i drugim tijelima.

- Bilo je predloga nekih recipročnih mera. Mislim da ni mi od recipročnih mera nismo odustali - rekao je Košarac.

Budžet

GOVOREĆI o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH, Košarac je naveo da postoje informacije da je Ministarstvo finansija i trezora u konačnoj fazi usaglašavanja sa određenim resornim ministrima.

- Mislim da će se to vrlo brzo naći na sednici Saveta ministara. Smatram da je važno usaglasiti strukturu budžeta - rekao je Košarac.

On je dodao da Hrvatska na ovaj način narušava bilateralne odnose.

- Nama je važno sačuvati zdravlje ljudi u 13 opština kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH - istakao je Košarac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrivamo zvanično najlepše plaže u Evropi za 2024  sa sjajnim provodom po last minute cenama