AKCIJA BANJALUČKE POLICIJE: Uhapšena dva muškarca - Krali na seoskim imanjima

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 06. 2024. u 19:00

RANKO Marjanović (39) zvani Arkan i Radenko Kopranović (50) obojica iz Banjaluke uhapšeni su u akciji "Stočar" zbog sumnje da su krali sitnu stoku i vredne mašine i opremu na seoskim imanjima, saopšteno je iz PU Banjaluka.

АКЦИЈА БАЊАЛУЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена два мушкарца - Крали на сеоским имањима

Foto Glas Srpske

Radi se o višestrukim prestupnicima koji su ranije osuđivani zbog više krivičnih dela, a Marjanović je odležao i devet godina zatvora zbog ubistva.

U PU Banjaluka navode da su u okviru akcije izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi Kopranović i tom prilikom je pronađeno nekoliko grla stoke.

- U pretresu je pronađeno tele i jagnjad, građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - navode u policiji.

Kopranović je u više navrata hapšen i osuđivan zbog šumskih krađa, ugrožavanja sigurnosti, krađe stoke i drugih krivičnih djela, te zbog kupovine stoke falsifikovanim novcem. Hapšen je u akcijama "Pastir" i "Luger", kao i zbog učešća u tučama, a trenutno su protiv njega aktivna tri krivična postupka.

Odranije poznati policiji

U POLICIJSKOJ upravi Banjaluka navode da su osumnjičeni od 20. maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinili više krađa u kojima su oštećenima pričinili štetu od oko 5.000 maraka.

Marjanović je takođe poznat kao višestruki prestupnik. U aprilu 2006. godine osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića (55), koga je 24 puta izbo nožem po grudima, trbuhu i rukama. Zločin se dogodio na seoskom putu u Kmećanima, a motiv je bilo koristoljublje jer je Marjanović žrtvi iz džepa ukrao 54 marke. Uz kaznu zatvora tada mu je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja. U žižu javnosti dospeo je i u martu 2017. godine kada je pijan skočio u prazan bazen i zadobio teške povrede glave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!