UMESTO DA ŠTITI "DEJTON" POZIVA NA NJEGOVO RUŠENJE: Oštro regovanje iz Srpske na poruke američkog diplomat

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 02. 2024. u 05:00

LICEMERNO je od pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O'Brajana, koji je učestvovao u pisanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da prilikom dolaska u BiH podržava nekog poput Kristijana Šmita, koji je nelegalni visoki predstavnik u BiH i pritom šalje preteće poruke, reakcije su iz Srpske na poruke američkog diplomate nakon sastanka u OHR.

УМЕСТО ДА ШТИТИ ДЕЈТОН ПОЗИВА НА ЊЕГОВО РУШЕЊЕ: Оштро реговање из Српске на поруке америчког дипломат

Foto: Novosti

Naime, O'Brajan, koji boravi u poseti BiH, na sastanak u Predsedništvo BiH je došao u društvu ambasadora SAD u Sarajevu Majkla Marfija, a prethodno je razgovarao sa Šmitom.

On je potvrdio snažnu američku podršku visokom predstavniku i njegovom korišćenju "bonskih ovlašćenja" za sprovođenje i odbranu Dejtonskog sporazuma, i suzbijanje huškačke retorike i delovanja usmerenih na njihovo potkopavanje.

Predsednik RS, Milorad Dodik, ukazao je na pravu invaziju američikih predstavnika poslednjih godina u BiH, ali da se Srpska odlučno bori da sačuva Dejton.

- Pokušavaju da nam objasne kako treba da živimo i funkcionišemo, jer, eto, oni to znaju bolje od nas - naveo je Dodik.

Retorika

ŽELIMO da očuvamo "Dejton", a oni iz čijeg pera je izašao ga ruše. Ne postoji nikakva secesionistička retorika, iako svim silama nastoje da održe tu laž. Republika Srpska se odlučno bori da očuva Dejtonski sporazum i to je jedina istina. Ponovo kažemo - hoćemo Ustavom predviđenu BiH, vanustavnu i protivustavnu nećemo, kategoričan je Dodik.

Dodao je da od onih koji suverenost BiH ugrožavaju svakodnevnim napadima na "Dejton", slušamo iste priče o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)