LOKAL PODSTIČE AGRAR: U Ugljeviku dodeljeni plastenici za 31 poljoprivrednog proizvođača

V. MITRIĆ

28. 12. 2023. u 20:09

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je ugovore o sufinansiranju sa 31 korisnikom plasteničke proizvodnje čija je vrednost projekta 106.000 KM.

ЛОКАЛ ПОДСТИЧЕ АГРАР: У Угљевику додељени пластеници за 31 пољопривредног произвођача

Foto V mitrić

Perić je istakao da je iz budžeta opštine Ugljevik za ovu namenu izdvojeno 57.200 KM, a da ostatak sredstava  daruje organizacija “Muslin Aid” iz Sarajeva. On je najavio da će ovakve projekte koji unapređuju poljoprivrednu proizvodnju nastaviti i sledeće godine.

- Plastenička proizvodnja je naprednija, značajna, proizvodi su dugotrajniji i mogu da se proizvode tokom cele godine - rekao je Perić.

On je dodao da se na ovaj način unapređuje poljoprivredna proizvodnja na području opštine Ugljevik.

Predstavnik organizacije “Muslin Aid” Nahid Mehinović rekao je da su svima dodeljeni plastenici od 100 kvadratnih metara sa pratećom opremom.

- Svi korisnici su prošli obuku agronoma kako bi što uspešniji savladali sve prepreke koje se budu pojavljivale u proizvodnji - rekao je Mehinović.

Jedna od potpisnica ugovora Ruža Ilić iz Mesne zajednice Gornja Trnova zahvalila je za donaciju napomenuvši da je danas teško doći do sredstava da bi se pokrenula poljoprivredna proizvodnja, istakavši razumevanje rukovodstva opštine Ugljevik za potrebe proizvodnje hrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave