NOVA FONTANA TREBINJU: Vajar Milivoje Bokić poklonio gradu umetničko delo

D.Curać

27. 12. 2023. u 08:00

TREBINjE je dobilo još jedno umetničko delo vajara Milivoja Bokića, vidikovac i fontanu koji se nalaze pored galerije ovog umetnika.

НОВА ФОНТАНА ТРЕБИЊУ: Вајар Миливоје Бокић поклонио граду уметничко дело

foto Grad Trebinje

Prema rečima Bokića, izgradnjom galerije i fontane ostvario je svoje snove, ali nije želeo da otkrije simboliku fontane sa više figura, navodeći da je to na onima koji je vide.

- Svaki čovek u svom životu ima snove, pa tako i ja. Ova fontana je moj poklon gradu Trebinju, a pre nje ostvario sam san i napravio galeriju koja će, takođe, jednog dana ostati kao dopuna likovne delatnosti ovom gradu. Fontana je moderno-apstraktna i ne bih otkrivao detalje, ostaviću svima vama da nađete simboliku koju sam ja zamislio - rekao je Bokić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je za ovaj poklon i dodao da su dogovoreni brojni slični projekti za naredni period.

- Gospodin Bokić je ovde ugradio sebe i svoje snove i poklonio ovu fontanu gradu Trebinju. Naš cilj je da u narednom periodu bude još ovakvih projekata, kako bi naša omladina što više vremena provodila ovde, da osete na neki način život kroz ovu vodu, kroz Trebišnjicu. Shodno delatnosti kojom se bavi gospodin Bokić, razgovarali smo o nekim umetničkim delima koja bi se mogla ovde uraditi, da se na neki način odužimo našim precima koji su stvarali u dosta težim vremenima - istakao je Ćurić.

Na ulazu u grad

OVAJ kompleks nalazi se ulazu u centar Trebinja iz pravca Bileće i Nikšića, u neposrednoj blizini Galerije "Bokić". Izgradnju vidikovaca sa fontanom finansirale su "Hidrolektrane na Trebišnjici".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona