AKCIJA DEMINERA REPUBLIČKE CIVILNE ZAŠTITE U TREBINJU: Iz Trebišnjice izvađene zolja, bombe i granate

D.Curać

28. 11. 2023. u 08:16

DEMINERI iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske odazvali su se pozivu grada Trebinja i iz reke Trebišnjice, ispod Železničkog mosta, izvadili zolju, ručne bombe i granatu.

АКЦИЈА ДЕМИНЕРА РЕПУБЛИЧКЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У ТРЕБИЊУ: Из Требишњице извађене зоља, бомбе и гранате

D. Curać

- Sve je završeno kako treba, a ova ubojita sredstva idu na uništavanje. Ovakve stvari su jako opasne, posebno za decu koja se kupaju u reci, za ribare dok pecaju i ne daj Bože može doći do pogibija. Naše reke širom Srpske i BiH nisu mesta gde se odlažu ovakve stvari, već bih zamolio sve građane da ih predaju nadležnim organima - rekao je Boris Trninić, direktor Republičke uprave civilne, koji je ovom prilkom pohvalio timove koji su učestvavali u akciji.

Apel građanima uputio je i Nenad Ikonić, supervizor za podno deminiranje iz Republičke uprave civilne zaštite.

- Ovo su najteže i najzahtevnije ronilačke intervencije. Moramo se pridržavati visokih standarda bezbednosti i pošto je Trebišnjica celim svojim tokom kupalište, apelujemo na sve građane da ne bacaju u reku ovakva sredstva, koja su veoma opasna - istakao je Ikonić.

Ono što je posebno zabrinjavajuće je to što se upravo sa Železničkog mosta konstanto bacaju eksplozivne naprave u reku Trebišnjicu. Prema rečima Miša Pamučine, deminera JU "Ekologija i bezbednost" Trebinje, u poslednjih nekoliko godina imali su čak sedam sličnih intervencija.

Apel građanima

U USTANOVI "Ekologija i bezbednost" istakli su da imaju veliki problem sa građanima koji eksplozivna sredstva bacaju u reku i ostavljaju pored puta. Zato su apelovali da ovakve naprave koje poseduju donesu u Civilnu zaštitu i tako spreče neželjene posledice do kojih može doći.

- Mi smo ranije sami uklanjali eksplozivne naprave koje su bile blizu obale, ali ovaj put eksplozivna sredstva bila su u dubini i morali smo pozvati A tim - rekao je Pamučina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave