ZBOG KORUPCIJE UHAPŠENO I OSAM CARINIKA I POLICAJACA RS: U akciji "Divič" lisice za 11 osoba, Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 11. 2023. u 10:24

TUŽILAŠTVO Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za 11 uhapšenih u akciji “Divič”, koji se terete za organizovani kriminal, krijumčarenje, zloupotrebe, davanje i primanje mita.

ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ УХАПШЕНО И ОСАМ ЦАРИНИКА И ПОЛИЦАЈАЦА РС: У акцији Дивич лисице за 11 особа, Тужилаштво БиХ затражило притвор

foto V Mitrić

Osam od 11 uhapšenih su policajci MUP Republike Srpske, carinici i granični policajci. Pritvor je predložen, kako se navodi, da bi se sprečili da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i  utiču na svedoke ili saučesnike, ponove krivično delo ili dovrše započeto. Takođe, za deo osumnjičenih postoji i opasnost od bekstva, jer osim državljanstva BiH, deo uhapšenih ima i državljanastvo Republike Srbije.

Pritvor je zatražen za Miću Filipovića (49), Dragana Ostojića (56), Milutina Turkića Mikija (40), službenike Granične policije BiH Dragana Grgića Grgu (53) i Vida Ilića (59), policijske službenike MUP-a Srpske Gorana Milutinovića (44), Đuru Todorovića (25), kao i carinike Marinka Blagića Čoka (53), Lazara Nađevića (63), Tomu Dragića (59) i Slađana Stevića (49).

Osumnjičeni se terete za krivična dela organizovani kriminal, krijumčarenje, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi, davanje i primanje mita, zlouporaba položaja ili ovlašćenja.

Ova organizovana grupa se tereti da je mesecima, za novčane naknade, nezakonito omogućavala prelazak motornih vozila preko granice, na teritoriju BiH i obratno u Srbiju - kažu u Tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)