CILJ RAZGRADNJA I UNIŠTENJE REPUBLIKE SRPSKE Dodik: Marfi je manipulator, pola zemlje ne razgovara s njim

Tanjug

10. 11. 2023. u 11:07

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi manipulator koji, kako kaže, stalno laže i petlja, pa tako i kad govori o navodnom ruskom malignom uticaju u BiH.

ЦИЉ РАЗГРАДЊА И УНИШТЕЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Додик: Марфи је манипулатор, пола земље не разговара с њим

Milorad Dodik, Foto Tanjug

Dodik je rekao da jedini maligni uticaj u BiH imaju predstavnici SAD koji stalno pričaju protiv Republike Srpske.

- Oni su poštenjačine, pucaju od poštenja, nikakav maligni uticaj, nikad nisu bacili bombe ni na jedan narod u istoriji. Ništa nisu uradili, nikog nisu ubili, kad se pojave, pred njih odmah treba leći i zahvaliti im što postoje - naveo je Dodik.

Rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin poštuje Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH i unutrašnje uređenje zasnovano na principu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, što je potvrdio i prilikom njihovog poslednjeg sastanka u Rusiji.

- To je ono što Marfiju fali, on je taj koji nikad ne govori o dva entiteta i tri konstitutivna naroda, nego govori o nekom građanskom uređenju. To je jedna podvala koja lepo zvuči za Zapad, ali ne može da prođe ovde, jer je antiustavna. Marfi ima problem da objasni svojima u Vašingtonu zašto pola neke zemlje u kojoj je on ambasador ne razgovara s njim. Da sad dođe u Republiku Srpsku, sretne nekog i usput kaže ’Dobar dan, ja sam Marfi’, on ne bi kontaktirao s Republikom Srpskom, jer Srpsku predstavljaju njen predsednik, vlada i parlament i samo ako ste u tim kontaktima možete da kažete da razgovarate s Republikom Srpskom. Za druge, pojedinačne sastanke, to ne možete reći - naveo je Dodik, prenose mediji.

Dodik je rekao da je Marfijev „cilj razgradnja i uništenje Republike Srpske”.

- Ekipa oko Marfija smatra da Sarajevo treba da bude centar svega, a da Republika Srpska treba da bude prazna ljuštura - naveo je.

BONUS VIDEO: Juče Šešelj, danas Đilas! Još jedno licemerstvo Dragana Bjelogrlića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave