RASKOL PREDSTVANIKA OPOZICIJE U TREBINJU: Počelo jedinstveno, završilo se razlazom

D.Curać

14. 10. 2023. u 07:50

PREDSTAVNICI SDS, PDP, Liste "Za pravdu i red" i Narodnog fonta (NF)održali su konferenciju za novinare u Trebinju, koja je kako ja bilo najavljeno trebalo da bude promocija zajedničke borbe protiv aktuelne vlasti u tom gradu, ali koja je već na startu završila raskolom.

РАСКОЛ ПРЕДСТВАНИКА ОПОЗИЦИЈЕ У ТРЕБИЊУ: Почело јединствено, завршило се разлазом

D. Curać

Nakon što su Milica Radovanović (SDS), Ljubiša Krunić (PDP) i Nebojša Vukanović (Lista "Za pravdu i red") istakli da su rešene skoro sve nesuglasice unutra tih partija, da će sa zajedničkim kandidatom nastupati na lokalnim izborima u oktobru naredne godine, reč je uzeo Saša Borjan (NF), čije je izlaganje na kraju izazavalo raskid saradnje.

- Nismo se na poslednjem zajedničkom sastanku bavili samo zajedničkim kandidatom. NF smatra da se u Trebinju iznose neistine, rekao sam to na sastanku Vukanoviću. Imamo značajne političke razlike sa opozicijom, a postojali su i narativi mržnje - rekao je između ostalog Borjan.

Na drugoj strani, Vukanović je najpre tokom izlaganja Borjana krenuo da napusti konferenciju, da bi se predomislio i potvrdio da više sa NF u Trebinju neće biti saradnje.

- Nama ne treba Narodni front. Ovo je poslednji put da sedim sa njihovim predstavnikom jer je ta partija još jednom pokazala pravo lice. Mislim da sam bio izuzetno korektan kada je Borjan bio kandidat za gradonačelnika, ali da sada kada je član NF treba prvo izaći na izbore i videti svoju snagu - rekao je Vukanović.

Kandidat

LISTA "Za pravdu i red" nedavno je iznela da je kandidat te stranke za gradonačelnika Trebinja Lazar Radan, mladi istoričar. Borjan i tu je imao zamerke i tražio da Vukanović bude kandidat, jer kako kaže na poslednjim izborima dobio je najveće poverenje građana i treba da im svojom kandidaturom to vrati.

Svoje razočaranje izlaganjem Borjana nisu krili ni predstvanici SDS I PDP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)