EKSPLODIRALA BOMBA SA TAJMEROM SLABIJE RAZORNE MOĆI Eksplozija u krugu trebinjske bolnice

D.Curać

23. 09. 2023. u 08:13

UZ objekat trebinjske Bolnice u četvrtak u popodnevnim časovima eksplodirala je eksplozivna naprava sa tajmerom, a kako saznajemo, u tim trenucima u okolini tog objekta nije bilo ljudi i pričinjena je manja materijalna šteta, pošto se radilo o napravi slabije razorne moći.

ЕКСПЛОДИРАЛА БОМБА СА ТАЈМЕРОМ СЛАБИЈЕ РАЗОРНЕ МОЋИ  Експлозија у кругу требињске болнице

D. Curać

Iako su pripadnici Polcijske uprave Trebinje nedugo zatim obavili uviđaj o tome šta se tačno desilo u krugu bolnice dan kasne nisu iznosili preterano mnogo informacija.

- O ovom slučaju nadležno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju - kratko su poručili iz PU Trebinje.

Dežurni tužilac je ovaj događaj okarakterisao kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti, za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

- Ono što za sada možemo reći je da je nakon obavljenog uviđaja utvrđena manja meterijalna šteta, da su izuzeti predmeti poslati na veštačenje i da je istraga u toku - rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Slična naprava bila i u julu

SLIČNA eksplozivna naprava postavljena je početkom jula ispred prostorija Mesne zajednice Zasad-Mostaći, a u policiji su tada tvrdili da je reč o amaterskoj zapaljivoj napravi, koja nije opasna po ljude. Kako nezvanično saznajamo, prilikom istrage na trebinjskoj bolnici inspektori su utvrdili da postoje određeni slični detalji iz ta dva sluačaja.

Ništa više informacija nije bilo iz trebinjske Bolnice, gde su takođe samo potvrdilo da je došlo do slabije eksplozija. Ipak, zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi koji su bili prisutni kada se sve deševalo kažu da nije bilo svejedno u tim trenucima, pogotovo što se nije znalo šta se dešava.

- Nismo čuli eksploziju, ali kada smo videli policiju kako obavlja uviđaj i nije bio dozvoljen prilaz licu mesta došlo je do određene uznemironosti i kod zaposlenih i kod pacijenata. Takođe, počele su kružiti i razne priče, ali sve je brzo obavljeno i posle toga nije se mnogo toga pričalo o tom događaju - rekao je za "Novosti" jedan od zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)