POMAŽU S LJUBAVLJU: Slava ugljevičkog "Kola srpskih sestara"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 08. 2023. u 11:21

ČLANICE Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem deluju od 2009. godine.

ПОМАЖУ С ЉУБАВЉУ: Слава угљевичког Кола српских сестара

foto V Mitrić

Predsednica udruženja Anđa Srijemac rekla je da već punih 14 godina njihov rad se zasniva na dobročinstvu, ljubavi, razumevanju, poseti onima koji su bolesni i nemoćni.

- Svako naše malo je puno onima koji nemaju. Sve što činimo, činimo kao mironosice  u ime vere, nade i ljubavi. Ko pokuca na naša vrata bude primljen, tople ruke ga dočekaju -naglasila je Srijemac.

Kum slave od kako postoji ovo udruženje je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je u čestitki zahvalio članicama Kola srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema rodu, veri i otadžbini.

- Članice Kola srpskih sestara, u našem gradu i kraju, sabrale su se pre 14 godina na temelju Hristove ljubavi, odakle, neprestano, deluju pružajući pomoć onima kojima je najneophodnija. Zavičaj prati, poštuje njihova dela, podržavamo i pomažemo njihov rad i to ćemo, zdušno, činiti još više i još bolje - rekao je Perić.

Posebnu zahvalnost Perić je iskazao episkopu zvorničko-tuzlanski Fotiju, koji podržava ove humanitarke, kao i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i Crvenoj opštini Ugljevik koji ih kako kaže drže u svom krilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)