MANJE RIVALA, VEĆA ŠANSA: Za studiranje na ETF u Istočnom Sarajevu - ko hoće da radi, može da uspe

M. REGOJE

27. 07. 2023. u 10:39

JOVANA Golijanin, student četvrte godine elektrotehnike i računarstva na Elektronskom fakultetu u Nišu, boravila je kao student na razmeni u Istočnom Sarajevu poslednja četiri meseca.

МАЊЕ РИВАЛА, ВЕЋА ШАНСА: За студирање на ЕТФ у Источном Сарајеву - ко хоће да ради, може да успе

Privatna arhiva

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu je od kraja februara slušala predavanja, polagala ispite, učestvovala na konferencijama. Uspela je i da osvoji treće mesto na "ISCon Hackathon" takmičenju u Banjaluci.

- Želela sam da dođem, moj otac je odavde i ovde su se moji roditelji upoznali. Moja mama je iz Srbije, ali ovde se školovala. Nakon rata, prešli su u Niš gde su nastavili život. Ovde imam i mnogo rodbine, sa kojom sam u kontaktu - kaže naša sagovornica.

Ističe da je ranije dolazila na kraći vremenski period, ali ovaj put, naglašava, imala je priliku da zaista upozna Istočno Sarajevo, a sva očekivanja su, dodaje, prevaziđena.

Golijaninova objašnjava da na fakultetu u Istočnom Sarajevu student ima veliku mogućnost da se istakne i nametne, posebno kada uporedi situaciju sa svojim matičnim fakultetom u Nišu.

Digitalni sistem plaćanja

NAŠA sagovornica ističe da je u potpunosti iskoristila "ISCon Hackathon" takmičenje u Banjaluci, na kojem je sa Nenadom Blagovčaninom, Željkom Trifunovićem, Draganom Milovanovićem i Tamarom Borovinom, osvojila treće mesto. Ekipa je na takmičenju radila na digitalizaciji sistema za studentsku službu.

- Iako manji broj završi, ali prvu godinu u Nišu upiše oko 570 studenata. Ima nas mnogo, konkurencija je zaista jaka, i koliko god neko želi da se istakne, uvek ima neko bolji. Ovde je situacija drugačija, manji je broj studenata i onaj ko hoće da radi i da se potrudi, ima šansu da uspe - ističe Jovana.

Pre dolaska je postavila, kako navodi, realne planove što se tiče ispitnih rokova, a sa ponosom kaže da je zadovoljna kako je ispitni rok prošao.

Što se tiče planova za budućnost, Jovana ističe da još razmatra sve opcije. Jedna od njih je i upisivanje master studija, a vrata ETF-a u Istočnom Sarajevu su joj, kako kaže, širom otvorena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)