POLICIJA U GRADSKOJ UPRAVI BANJALUKE: Ninkovića dočekale zamenjene brave na vratima kabineta

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 06. 2023. u 07:30

PREDSEDNIK Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković nije mogao juče da uđe u kabinet u Gradskoj upravi jer su promenjene brave. Ninković je obavestio policiju koja je izvršila uviđaj.

ПОЛИЦИЈА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ БАЊАЛУКЕ: Нинковића дочекале замењене браве на вратима кабинета

Banjaluka gradska uprava foto Nezavisne Novine

- Brave su promenjene i na dve kancelarije stručne službe Skupštine grada i saradnici nisu mogli da uđu. Pozvali smo policiju, jer unutra su pečati i ostala dokumentacija i bojimo se da u toku noći ili danas sve što izađe iz tih kancelarija i bude pečatirano pečatom Skupštine, znači da je zloupotrebljeno - rekao je Ninković i dodao da su on i njegovi saradnici trenutno sprečeni da obavljaju svoj posao.

O celom slučaju sa bravama oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

- Predsednik Skupštine grada koji ne radi mesecima ne treba da ima ni platu, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam doneo odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao - poručio je Stanivuković na "Tviteru".

Predsednik Skupštine grada je istakao da je od saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića tražio da mu se dostavi pisana naredba o novonastaloj situaciji, kao i da je sve što se trenutno dešava izvršeno po usmenom zahtevu.

Prema njegovim rečima, zaposleni iz Službe za zajedničke poslove Gradske uprave menjali su brave na kabinetu predsednika Skupštine grada u trenutku kada je policija vršila uviđaj.

Odbornici bez plate

GRADONAČELNIK Stanivuković je prekjuče okupio građane na protestima ispred Gradske uprave i saopštio da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada, rukovodstvu i odbornicima biti uskraćene plate. On je najavio da će Ninkovićev kabinet biti izmešten iz zgrade Gradske uprave i da će mu oduzeti službeni automobil.

- To su zaposleni ljudi koji su dobili nalog. Oni rade svoj posao i ja im ne zameram ništa, a od koga su dobili nalog, ne možemo još da potvrdimo, jer je reč o usmenoj naredbi - pojasnio je Ninković.

On kaže da je potrebno da dobije pisanu verziju, kako bi znao šta da radi sa 15 zaposlenih iz stručne službe, njihovim stvarima, dokumentacijom, arhivom i pečatima.

- Kada sam preuzimao dužnost od prethodnog predsednika Skupštine grada napravljen je zapisnik o primopredaji i sve se zna šta sam preuzeo. Šta će se desiti sa tim stvarima ako ih neko otuđi, ko će odgovarati?" - upitao je Ninković.

Već mesecima Skupština Banjaluke odgađa zasedanja, a na sceni je sukob između SNSD i većine u Skupštini i Draška Stanivukovića oko tačaka dnevnog reda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave