INICIJATIVA STANIVUKOVIĆA ZA ODRŽAVANJE SEDNICE SG BANJALUKE: Odbornicima bez rada 100.000 KM

S. MIŠLjENOVIĆ

01. 06. 2023. u 08:10

NIJEDNA sednica Skupštine grada Banjaluke nije održana već dva meseca, iako je za naknade odbornicima u tom periodu potrošeno čak 100.000 maraka.

ИНИЦИЈАТИВА СТАНИВУКОВИЋА ЗА ОДРЖАВАЊЕ СЕДНИЦЕ СГ БАЊАЛУКЕ: Одборницима без рада 100.000 КМ

Foto: A.Cavić

Zato je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, odlučio da preda inicijativu za održavanje sednice Skupštine grada Banjaluka i istakao da je danas 60. dan kako se odbornici grada na Vrbasu nisu okupili i raspravljali o važnim pitanjima za građane i grad.

- To je jedna tragedija rada Skupštine grada. Predsednik Skupštine je čovek koji mora da poštuje poslovnik, a koji kaže da se mora održati minimalno jedna sednica u dva meseca. Prošla su dva meseca, a nije bilo niti jedne sednice - rekao je Stanivuković.

Kako je kazao, 100.000 KM je za ova dva meseca otišlo za taj deo Skupštine, odnosno za naknade 31 odbornika, a da niko nije seo, glasao ...

- Nijedan regulacioni plan nije prošao skupštinsku proceduru. Ja podnosim inicijativu da u narednih 15 dana predsednik Skupštine zakaže sednicu, a ako on to ne uradi, ja ću je onda zakazati - ističe Stanivuković.

Knjižice

SVETO Lazić, direktor "Akvane", istakao je da je bitno da se izglasa odluka za rad i spas ovog preduzeća. Najosetljivije je pitanje zdravstvenog osiguranja radnika, jer je prestankom vanredne situacije prestala obaveza zdravstvenog sistema da im pruža usluge.

Prema rečima Stanivukovića, odbornici se pravdaju time da je problem što nema načelnika, pa ih je zapitao:

- Kako je mogla biti vanredna sednica sa potpisnicima odeljenja? I plate koje dolaze posle leta su ugrožene jer nema sednice. Investitori čekaju, moramo rešavati imovinsko-pravne odnose za most u Česmi i mnoge druge stvari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024