TREBINJE DOMAĆIN 8. MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE: Izložbom mozaika LJiljane Rivić počelo “Kolo”

D.Curać

30. 05. 2023. u 07:35

OTVARANjEM izložbe mozaika "Između mora i neba" Ljiljane Rivić u galeriji Kulturnog centra (KC) Trebinje počela je osma Međunarodna umetnička kolonija "Kolo".

ТРЕБИЊЕ ДОМАЋИН 8. МЕЂУНАРОДНЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ:  Изложбом мозаика Љиљане Ривић почело “Коло”

KC Trebinje

- Trebinje veoma inspirativan grad za umetnike. Između mora i neba stoji Trebinje. Tu su brda, blizu je more i ovo je ambijent koji ja živim. Trebinje je mir koji je meni potreban. Ovi mozaici su uokvireni u brodske prozore jer je zapravo to jedna brodica koja voli da putuje, da se usidri s vremena na vreme u razne gradove i da donese malo nekog drugog sveta da ljudi vide, osim onog koji stvarno žive - rekla je Rivićeva.

Idejne tvorac likovne kolonije i selektor Dražen Milić kaže da su očekuje od učesnika da i ove godine nastave tradiciju i na završnoj izložbi prikažu najbolje od sebe.

- Verujem da će umetnici, inspirisani starim gradom, rekom Trebišnjicom, plavim nebom i kamenom, dati svoj maksimum, kako bi na završnoj izložbi pokazali ono najbolje. Upravo zato nadam se da će završna izložba biti jedna od najboljih za ovih osam godina - istakao je Milić.

Mozaici Ljiljane Rivić biće pred trebinjskom publikom do 7. juna u galeriji Kulturnog centra.

Osmu koloniju zatvara izložba zajedničkih radova nastalih na ovogodišnjem okupljanju, koja će se održati u KC u sredu, 31. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda