"PARČE NEBA NA ZEMLJI": Manastirska crkva u Stanišiću proslavila slavu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

22. 05. 2023. u 16:03

MANASTIRSKA crkva, posvećena svetom Nikoli, u Stanišiću, kod Bijeljine, nedaleko od Drine, proslavila je krsnu slavu, u prisustvo mnoštva verujućih ljudi, sa obe obale Drine i Save, iz rasejanja, velikodostojnika SPC, sveštenstva i monaštva.

ПАРЧЕ НЕБА НА ЗЕМЉИ: Манастирска црква у Станишићу прославила славу

foto : V Mitrić

Svetu arhijerejsku liturgiju koja je predhodila rezanju slavskog kolača, predvodio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, sa vladikama Vasilijem i Longinom i sveštenstvom iz Bijeljine i čitave Semberije.

Miris tamjana širio se se semberskom ravnicom, Drinom i Savom, a mladi Bijeljinac, proslavljeni srpski i jugoslovenski sportski as, danas vredan i uspešan privrednik, Miloš Mirković, kum slave, kaže da se on i njegova porodica osećaju, kao i ostali na slavlju, kao da su "na sedmom nebu".To potvrđuje njegov otac akademik Drago Mirković, majka Rosa, supruga Jovana, deca Aleksandra, Aleksandar i Teodora, kojima su se na slavlju pridružili i njihovi najmiliji iz srpske prestonice-Beograda.

- Nije čudo što je sveti Ava Ćelijski rekao da je crkva "parče neba na zemlji", jer smo se baš tako osećali u divnom hramu - kaže kum slave Miloš Mirković.

Akademik Drago Mirković ističe da je velika čast za njegovu porodicu što kumuje toj divnoj svetinji, podsećajući na veliku blagodet za naš rod, jer smo "jedini narod na svetu koji ima krsnu slavu i slavi svoje svece, uz molitve  da se, kako kaže sveti vladika Nikolaj, složimo, umnožimo i obožimo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri