OHR ATAKUJE NA IMOVINU SRPSKE: Stranci u dosluhu sa bošnjačkim strankama napravili plan protiv RS

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 05. 2023. u 07:00

KANCELARIJA visokog predstavnika u BiH (OHR) medijskim spinovanjem neće uspeti da oduzme imovinu Republici Srpskoj i u tome im neće pomoći ni novac, ni razni eksperti koje okupljaju, poruka je iz RS na potez OHR da raspiše tender za medijsku kampanju, u vrednosti od 68.000 KM u okviru koje bi reklamirali važnosti rešavanja pitanja državne imovine.

ОХР АТАКУЈЕ НА ИМОВИНУ СРПСКЕ: Странци у дослуху са бошњачким странкама направили план против РС

OHR zgrada foto AVAZ

Takođe, OHR je krajem prošlog meseca formirao radnu grupu stručnjaka za pitanja državne imovine, ali nije objavio ko su članovi.

- OHR želi da medijskom kampanjom o imovini stvori veštačku krizu da bi proizveo nove podele u BiH - ocenio je zamenik predsedavajućeg Srpskog kluba u PD PBiH Milan Petković.

Dodaje da OHR nema nikakvu nadležnost da odlučuje bilo šta što se tiče pitanja imovine.

- Još apsurdnije je to što OHR izdvaja određeni novac za promociju vezanu za državnu imovinu, a jedini ko može o tome da raspravlja su nadležne institucije - Narodna skupština RS i Parlament FBiH - istakao je Petković.

Dejtonski sporazum jasan

PRIČA o imovini u BiH traje već godinama i Srpska ne želi da pristane na napade iz OHR i Sarajeva da se sva imovina na području države upiše na BiH. U Dejtonskom sporazumu jasno stoji da su entiteti vlasnici imovine na svojoj teritoriji.

OHR-u neće uspeti da kroz medijsko spinovanje ubedi narod RS da joj oduzme imovinu, uzalud koriste finansijske i druge resurse za plasiranje laži, poručio je poslanik SNSD u Predstavničkom domu PBiH Milorad Kojić.

- Sinhronizovano u dosluhu sa bošnjačkim strankama OHR diže tenziju u BiH kako bi što duže ostali na ovim prostorima - smatra Kojić.

Kojić je napomenuo da je OHR nedavno saopštio da su formirali neku radu grupu koja će iznaći rešenje o pitanju imovine, ocenivši da je u pitanju grupa podanika koja treba da sprovede bošnjačke interese.

- Jasno je da i o pitanju imovine postoji sinhronizacija međunarodne zajednice sa bošnjačkim političkim predstavnicima, ali takva vrsta ataka na RS ne može proći, jer niko iz Srpske neće dozvoliti da ostane bez svoje imovine - poručio je Kojić.

Lider NPS Darko Banjac ocenio je da najnovija namera OHR da plati i sprovede medijsku kampanju za rešavanje pitanja državne imovine predstavlja direktno rušenje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma i da bi najbolje bilo da novac uplati zdravstvenoj ili nekoj drugoj ustanovi.

- OHR, verovatno, pod uticajem određenih bošnjačkih elita, sada jasno, precizno i do kraja želi da ogoli svoju ulogu koja ide ka potpunom rušenju "Dejtona" - ukazao je Banjac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)